Fotbalistka Kateřina Svitková: Před odchodem do West Hamu jsem ještě chtěla uspět se Slavií v Lize mistrů, což se mi podařilo

1. červen 2022

Středeční talkshow Na place s Ladislavem Hamplem se tentokrát odehrává v R-streamu přímo z dějiště celorepublikového kola McDonald’s Cupu! Do studia dorazila česká fotbalistka a patronka 23. ročníku oblíbené akce Kateřina Svitková. Jak si úspěšná reprezentantka užívá akci přímo na stadionu Na Stínadlech? Jak zatím hodnotí její dvouroční angažmá v anglickém West Hamu? Poslechněte si celý rozhovor s oporou české ženské reprezentace přímo z Teplic!

Kateřino, jak si v současnosti užíváte sportovní kariéru?

Určitě momentálně zažívám skvělé období kariéry. Trochu jsem doufala, že bych mohla s klukama hrát i v dospělosti, což bohužel nejde, ale jinak jsem maximálně spokojená. Do sedmnácti let jsem byla zvykla hrát s klukama z Viktorky Plzeň.

Čtěte také

V Česku jste prošla Viktorií Plzeň a Slavií Praha a následně zamířila do anglického West Hamu. Jak probíhal přestup?

Už dva roky před konečným přestupem se mi ozval trenér, který o mě měl velký zájem. Já ale v tu dobu ještě měla smlouvu ve Slavii. V tu chvíli jsem chtěla ještě s holkama tady ukázat, že máme kvality na světový fotbal, což se nám v Lize mistrů povedlo. Takže až po skončení smlouvy jsem jako volná hráčka odešla do West Hamu.

Jaké jste zažívala první pocity po příchodu do velkého anglického klubu?

Když jsem přišla do tréninkového centra, tak jsem hned viděla dvě vlastní tréninkové hřiště, umělý trávník, krytý umělý trávník, studený, teplý bazén pro regeneraci nebo nonstop k dispozici fyzioterapeut. Nejvíc mě udivovala vlastní jídelna. Obvyklý režim byl, že se do centra přišlo v 8 hodin ráno a odcházelo se v 15 hodin. 

Jaká panuje atmosféra na fotbalových utkáních žen v Anglii? Jak Kateřina Svitková hodnotí uplynulou sezonu v dresu West Hamu? Poslechněte si celý rozhovor!

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: Ladislav Hampl , rej
Spustit audio

Související