V letní sezoně pro mě bude prioritou úspěch na mistrovství Evropy v Mnichově, říká pátý muž ze světového atletického halového šampionátu Patrik Šorm

Hostem talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je pátý muž v běhu na 400 metrů z nedávného halového světového šampionátu v Bělehradě atlet Patrik Šorm. Česká reprezentace se z vrcholu "pod střechou" vrátila sice bez medaile, ale osmadvacetiletý sprinter odjížděl ze Srbska spokojený. Páté místo přidal i se štafetou. Proč ho baví běhat štafetové závody? Jak vnímá rivalitu s Pavlem Maslákem? Poslechněte si celý rozhovor se svěřencem trenéra Dalibora Kupky Patrikem Šormem.

V Bělehradě jsi startoval na 400m i ve štafetě 4x400m. Upínal jsi všechny síly na hladkou čtvrtku?

Jednoznačně, protože jsem v letošní halové sezoně cílil dostat se do finále, což mi vyšlo. I ve štafetě jsme chtěli útočit na medaile a zůstávala tam naděje na neděli, ale bohužel to nakonec nevyšlo.  

Čtěte také

Mění se vaše vztahy s dlouholetou českou jedničkou v běhu na 400 metrů Pavlem Maslákem, kterého jsi začal porážet?

Naše vztahy se nezměnily, přejeme si, hecujeme se v tréninku i při závodech. Sice ho nyní porážím, ale přeji mu, aby zase běhal skvělé časy a třeba se proti sobě ještě postavili na startu světového finále. Hodně mě toho naučil i díky jeho zkušenostem hlavně se závoděním v hale.

Jsi stabilním členem štafety. Jak to vidíš s šancemi českého kvarteta na letní sezonu?

Už máme splněný limit na MS do Oregonu a určitě budeme bojovat o finále. Věřím, že tam přijdeme připraveni všichni čtyři a o postup se popereme, v roce 2019 v Doha nám to těsně uniklo. 

Atlety v létě čekají dva vrcholy - MS a ME. Dají se zvládnout oba?

Chtěl bych zvládnout obě akce. Prioritou pro mě je mistrovství Evropy v Mnichově, kde chci mít největší formu a bojovat o hezké umístění ve finále. Samozřejmě na světovém šampionátu chceme uspět se štafetou a věřím, že bych se tam mohl proběhnout i individuálně.

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport

Související