Denisa Helceletová: Atletické kempy pro děti jsme založili, protože mladým chybí základní pohybové dovednosti

Hostem talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je bývalá česká atletka Denisa Helceletová. Mezi její největší úspěchy patří titul halové mistryně Evropy v běhu na 400 metrů. Stala se i vícemistryní Evrpy v běhu na 400 metrů překážek a brzy se dodatečně dočká i další medaile. Jak si dvojnásobná maminka užívá rodinný život i s manželem a stále českým reprezentantem Adamem Sebastianem Helceletem? Proč pořádá sportovní kempy pro děti? Poslechněte si celý rozhovor!

Deniso, v nedávné době Tě zastihla zpráva, že si i po kariéře rozšíříš sbírku medailí. Čekala jsi, že se něco takového může stát?

Čekala jsem, že se to stane trochu dříve. Ale teď už je to skoro deset let, takže už jsem s tím ani moc nepočítala. Vždy jsem si říkala, že musím porazit úplně všechny a neřešila jsem jestli ruské závodnice dopují. Spíše jsem se té zprávě po tolika letech už spíše smála.

Čtěte také

Máš doma dvě malé holčičky, jak to zvládáš a jak vypadá tvůj běžný den?

Nemám moc na výběr a hodně mi uleví, když je běžný týden a ta starší může jít do školky. Je krásné být dopoledne jen s tou menší a odpoledne se věnovat oběma. Spíše se snažím v odpoledních hodinách pro tu starší udělat program, ona je prostě neunavitelná, takže potřebuje pořád nějaký pohyb.

Jsi organizátorkou letních atletických kempů pro děti. Kdo s tímto nápadem přišel?  

Vlastně jsme čtyři zakladatelé projektu, já s manželem Adamem a pracovní partner Sanny Muhar s kolegou. Začali jsme v roce 2017, kdy jsem skončila s profesionální atletickou kariérou. Snažíme se jít do všesportovního zaměření, protože dětem ve většině sportů chybí základy v rychlosti i síle. 

Komu z českých atletů věří, že uspěje na blížícím se halovém mistrovství světa v Bělehradě? Je Helceletová přesvědčená, že profesionální kariéru skončila ve správný čas? Poslechněte si celý rozhovor s bývalou atletkou!  

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související