Skikrosařka Kučerová: Zklamání z olympijského závodu ještě nepřebolelo

Hostem talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je skikrosařka Nikol Kučerová. Jak těžký byl pro českou reprezentantku přesun z Pekingu na Světový pohár do Ruska? Jak probíhalo rozhodnutí o nenastoupení ke startu v Sunny Valley? Ví, kde udělala při olympijském závodě největší chybu? Poslechněte si celý rozhovor!

Jaké vztahy mezi skikrosaři máte s ruskými závodníky? Jaká byla atmosféra po vypuknutí války a těsně před zrušenými závody?

Osobně se s nimi moc neznám, protože většina z nich neumí anglicky. My se maximálně pozdravíme, pogratulujeme si po závodě, ale tím naše konverzace končí. Ale dostala se ke mě třeba informace, že ještě ve čtvrtek večer ruští závodníci nevhodně vtipkovali ohledně zbraní a střílení. Podle jejich polského trenéra v pátek ráno již otočili, byli obezřetnější a spíše to bylo způsobeno tím, že neměli k dispozici správné informace.

Čtěte také

V olympijském závodě v Pekingu jsi zopakovala technickou chybu z kvalifikace i ve vyřazovací části. Byla to náhoda nebo záležitost mentální stránky?

Od té doby nad tím přemýšlím. To místo na trati tam bylo hrozně těžké. Buď se to dalo skákat anebo to prošlápnout. V kvalifikaci jsem byla rychlejší na části trati před tím a už jsem to nestihla projet ideálně. Divák si toho ani pořádně nevšimne, ale my když to pak analyzujeme, tak si to video musíme pouštět několikrát dokola a zpomaleně.

Kombinuješ studium se sportem. Co konkrétně studuješ a jak těžké je to skloubit?

Momentálně si dodělávám aprobaci, abych mohla učit. Mám vystudovanou historii, ale neučitelský obor, takže si dodělávám prakticky něco jako pedagogické minimum. Co se týče kombinace, tak je to značně individuální. Myslím si, že v současné době je to snažší, vzhledem k tomu, že je daleko více studijních materiálů dostupných na internetu. Skikros je sport časově náročný na cestování, ale zvládnout se to dá. 

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související