Ivánku, kamaráde? „S Horníkem jsem se nesetkal. Vzkázal mi ale, že ho hraji slušně,“ říká Čtvrtníček

6. říjen 2021

Hostem Ladislava Hampla v talkshow Na place je herec Petr Čtvrtníček. Jaký vztah má ke sportu? Co je to Homerův triatlon? Co říká na kauzu Kamara? A jak vzpomíná na zápas Barcelony, který sledoval přímo na stadionu Camp Nou? Poslechněte si celý rozhovor!

Když už jsi nakousl toho Ivánka. Máš na to hezké vzpomínky?

To bylo zlato, které jsme našli na ulici v novinách. S Jirkou jsme si to užili vrchovatě. V roce 2005 jsme s tím objeli všechna ligová města a hráli jsme to mockrát. V roce 2007 jsem šel na Vězeňskou správu, jestli bychom to nemohli zahrát ve věznicích, protože ten jazyk tomu odpovídá a oni řekli, že ano a ptali se, co k tomu potřebujeme. Tak jsem řekl, že si na to seženeme sponzora, ale zeptal jsme se ještě, jestli by nám nepůjčili ten fialový autobus. Objeli jsme osm větších kriminálů a bylo to úžasné. 

Čtěte také

Já si pamatuji na jeho premiéru. To byla úplná bomba. Tobě se tam podařilo zavolat mistry Evropy z roku 1976. To musel být velký zážitek, ne?

No, to byl. Potom jsme tam pouštěli Bělehrad na velkém plátnu. Na dvorku Divadla Na zábradlí jsme měli projekci, pár sudů a peklo se tam prase. Dívali jsme se s nimi na ten zápas a já jsem to prožíval jako v tom roce 1976. Byl jsem nervózní jak pes. Bylo to skvělé.

Potkal ses někdy se skutečným Ivánkem?

Nepotkal, ale něco jsem mu vzkazoval. Byli jsme potom za ty, kteří ho dostali do problému. Já jsem ale říkal pozor, Ivan není ten gauner, on je srdcař. Gauneři jsou ti, kteří brali. Kdyby rozhodčí řekl: „Promiňte pane Horník, já to nechci, pískám rovinu.“ Tak se nestalo nic. Nepotkali jsme se, ale mám pocit, že ho někde odchytli a já jsem se zrovna ženil, tak mi přál ke svatbě a říkal, že to neviděl, ale slyšel to v autě a že ho dělám celkem slušně. 

Jak se herec Petr Čtvrtníček dostal k projektu F-evoluce? A podařilo se očistit český fotbal? Poslechněte si celý rozhovor!

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport

Související