Beckham se mě bál, tak vystřídal, vtipkuje o svém reprezentačním debutu fotbalista Rajnoch

15. září 2021

Hostem Ladislava Hampla ve sportovní talkshow Na place je bývalý profesionální fotbalista Jan Rajnoch, který aktuálně působí v televizi jako fotbalový expert. Jaká je jeho nejstarší vzpomínka na fotbal? Jak vzpomíná na své angažmá v Turecku? A co si řekl během jednoho zápasu s hvězdným Didierem Drogbou? Poslechněte si celý rozhovor!

Jaký je to zážitek reprezentovat Českou republiku ve fotbale?

Samozřejmě je to úžasný zážitek. Vždycky jsem si to přál a potom, když jsem se dostal do ligy, tak jsem měl sen se dostat do nároďáku. 

Čtěte také

Ty jsi přišel do reprezentace až ve 26 letech, ne?

Jan Koller tam taky přišel pozdě, takže je to prakticky jedno. Vždycky to pro mě byla obrovská motivace a měl by to tak mít každý fotbalista.

A tvůj debut? Ty jsi odehrál první zápas ve Wembley?

Bylo to pod trenérem Radou, kterému jsem za to vděčný. Na nějakých dvacet minut mě postavil na nejslavnějším stadionu v Evropě. Byl jsem tam pak ještě dvakrát, ale jen na koncertě. Je to nezapomenutelný zážitek. Hráli jsme proti hráčům, jako je Beckham, Joe Cole, Rio Ferdinand. Nastoupil jsem v 65. minutě a za dvě minuty střídal Beckham. Dodneška říkám, že se mě bál, tak vystřídal. Mám krásný zážitek s Michalem Kadlecem, když jsme stáli v útrobách stadionu, datlovali jsme do telefonů a najednou přišel on a ptal se nás, jestli nevíme, kde má auto.

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: Ladislav Hampl , vla

Související