Hokejista Viktor Hübl: V Litvínově si titul přál každý. Těší mě, že jsem měl možnost být u toho

8. červen 2022

Hostem středeční talkshow Na place s Davidem Novotným je ikona litvínovského hokeje Viktor Hübl. Jak vzpomíná na mistrovskou sezonu? Jak vznikla přezdívka Vanta? Jak u něj dopadl draft v roce 2001? Proč nikdy neřešil individuální statistiky a rekordy, kterých v extralize dosáhl? Proč nikdy neokusil zahraniční ligu? Poslechněte si celý rozhovor s šikovným hokejistou, který v černožlutém dresu Litvínova odehrál 976 utkání!

Viktore, jak se to vůbec stalo, že jsi zůstal u hokeje?

Oba strejdové začínali s hokejem v Chomutově, což byl první klíčový moment. Od čtyř let jsem začal bruslit a už to jelo. A najednou z toho bylo dvacet let v Litvínově.

Čtěte také

Jak vzpomínáš na mistrovskou sezonu Litvínova v roce 2015?

Tu sezonu nám prostě sedlo všechno. V Litvínově si ten titul přál každý fanoušek a jsem moc rád, že jsem měl možnost to zažít. Vzpomínám si na sporný gól v pátém zápase proti Třinci, kdy už jsme mohli slavit. Ale zase ten vybojovaný titul až v rozhodujícím sedmém zápase nám přinesl ještě větší radost. Po příjezdu z Třince následovala další den oslava s fanoušky. 

V extralize si jako hráč dosáhl mnoho rekordů v kanadských bodech i startech. Jak to vnímáš?

Člověk po tom zisku titulu prostě zjistí, že ty největší emoce stejně zažije až s týmem. Samozřejmě mě ty individuální statistiky nyní těší, ale vždy jsem byl hlavně týmový hráč. To samé bylo i u fungování mimo led. Když se třeba nedařilo, zašlo se na pivo a vše jsme si s klukama vyříkali. 

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: David Novotný , rej

Související