Folprecht: Na reprezentaci se určitě podívám, ale pauza od klubového fotbalu je pro mě spíš otrava

Čtvrteční dopoledne patří na Radiožurnálu Sport fotbalové talkshow První dotek. V pořadu Zdeňka Folprechta s moderátorem Davidem Nyčem a posluchači se probíral ofsajd. Proč v Česku nemáme kalibrované čáry kvůli ofsajdům? Jaké fotbalové pravidlo by Folprecht změnil? Jak probíhal jeho poslední rok při angažmá na Kypru a odešel z klubu v dobrém? Proč nemá rád reprezentační pauzu? Je v Česku smysluplná výstavba národního stadionu? Užijte si naší fotbalovou show.

Jak se z pozice obránce trénuje ofsajdový systém?

Nijak. Už to nikdo nehraje. Je to hodně riskantní. Občas se to zkoušelo ještě zahrávat při standardkách. Od té doby, co se začaly ve fotbale používat takové basketbalové bloky, tak je velké riziko, že jeden hráč zůstane zablokovaný na vápně a tím ofsajd zruší. Ofsajdová past už se vyloženě nehraje.

Baví tě sledovat zápasy fotbalové reprezentace?

Baví. Večer se koukat určitě budu. Repre pauza je pro mě spíš otrava. Takový názor roste i kolem mě. Jak se popularizuje česká liga, tak fanoušky mrzí, že je vlastně 14 dní pauza od zápasu jejich oblíbeného týmu.

Jak dopadl fotbalový kvíz mezi Petrem Mathauserem a Zdeňkem Folprechtem? Proč nejsou zápasy fotbalové reprezentace tak sledované, jako dřív? Čím se při angažmá v Řecku „proslavil“ slovenský stoper Dominik Kružliak?

První dotek Zdeňka Foprechta
Spustit audio

Související