Vodní slalomář Jakub Grigar: Na závody do Troji se moc těším. V Praze panuje vždy skvělá atmosféra

9. červen 2022
Na férovku s V. Hradilkem

Svého kamaráda, kolegu, ale i soupeře Jakuba Grigara si do studia pozval Vavřinec Hradilek. Do pořadu Na férovku zavítal slovenský vodní slalomář, který pochází z Liptovského Mikuláše. Jak se stříbrný medailista z olympijských her v Tokiu těší na úvodní zastávku Světového poháru, který se koná o víkendu v pražské Troji? Jak řeší závodní váhu? Jaké byly jeho začátky s fotbalem a proč zůstal u vody? Poslechněte si celý rozhovor s usměvavým sportovcem ze Slovenska.

O víkendu je na programu světový pohár v pražské Troji. Jak se na něj těšíš?

Velmi se těším, protože v Praze bývá nejlepší atmosféra. Diváci jsou blízko u trati a i nás z jiných krajin ženou do cíle. Troja je pro mě druhá nejoblíbenější voda na okruhu a věřím, že se mi tu zase zadaří. Jsou tu velmi stabilní protiproudy, což i svědčí mému závodnímu stylu.

Čtěte také

Jaká je pro tebe největší vzpomínka na Tokio?

Je pravda, že vzpomínek z olympiády tolik není. Prvních deset dní jsme v Tokiu museli být zavření na pokoji a nemohli si užít volného času venku. Zároveň olympijský závod byl završením té velké dřiny a už jsem "jenom" přišel ukázat tu všechno robotu, kterou jsem měl za sebou.

Ve vodním slalomu vznikla nová disciplína extrémní slalom. Budeš startovat i na plastových lodích?

Není to pro mě úplně šťastná disciplína. Jsem naučený nikomu nedělat zle a nebojovat proti ostatním. Tato disciplína se trochu vymyká fair play bojům, protože je cílem srazit svého kamaráda, vytlačit ho z brány a dostat se před něj. Pravidla nejsou ještě vypilovaná, ale do Paříže je ještě dost času, aby se to srovnalo do uchopitelné podoby.

Světový pohár v pražské Troji budeme po celý víkend sledovat s R-streamem. Hosty ve vysílání budou Jiří Prskavec, Vít Přindiš, Lukáš Rohan i Vavřinec Hradilek. A v závodě samozřejmě bude startovat i Jakub Grigar. Poslechněte si celý rozhovor se sportovcem ze Slovenska!

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , rej

Související