V třaskavém duelu mezi Francií a Marokem se očekávají nepokoje fanoušků. Jak dopadne bitva o finále?

Světový šampionát v Kataru zná prvního finalistu. Po úterním přesvědčivém vítězství 3:0 nad Chorvatskem se jím stala Argentina. Soupeř pro boj o titul vzejde z dvojice Francie a Maroko. Druhé semifinálové utkání uslyšíte v přímém přenosu Radiožurnálu Sport od 20:00. Na třaskavý duel se navnaďte Speciálem, ve kterém promluvili zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu Martin Balucha, šéf skautingu SK Slavia Praha Miloslav Brožek a trenér akademie mládeže Jablonce Albert Kozák.

Letošní šampionát přináší spoustu nejen sportovních příběhů. Například trenér Maroka Walid Regragui vyrůstal na předměstí Paříže a rozhodně se svým týmem proti favorizovaným Francouzům chce uspět. Během večerního utkání se nejen v Paříži očekává hodně bouřlivá atmosféra a tak jsou v pozoru bezpečnostní složky státu.

„Ministr vnitra posiluje bezpečnost a na zdárný průběh utkání bude dohlížet deset tisíc policistů. Pět tisíc jich bude v Paříži a okolí města, hlavně pak na Champs-Élysées, kde se vždy bouřlivě slaví. Zažil jsem oslavu Maroka po postupu přes Španěly a jízda metrem stála za to. V soupravě se zpívalo, mlátilo do stropu. Došlo i k několika potyčkám, proto se na dnešní duel mobilizují bezpečnostní složky,“ říká přímo z Paříže zahraniční zpravodaj Martin Balucha.  

Čtěte také

Nepřístupné ale budou některé stanice metra nebo příměstských vlaků. Policie zároveň prohledává sklepy i střechy ve čtvrtích, kde dříve zasahovala proti výtržníkům. Francouzský prezident Emanuel Macron bude semifinálový zápas sledovat přímo v Kataru.

Jaké jsou hlavní důvody zatím fantastického putování Maroka turnajem v Kataru? Jde o štěstí nebo o výbornou práci trenéra Regraguie, který vtisknul týmu novou tvář?

Čtěte také

Jsem nadšený, jakým způsobem hrají. Působí skvěle fyzicky a takticky připravení. V hlubokém obranném bloku se nezastaví, stále se posouvají, přepínají a útočící soupeře zdvojují nebo ztrojují. Blok je elastický po celých devadesát minut. Na tom je založená cela jejich hra. Turnaj není dlouhodobá soutěž a v rámci nadcházejících zápasů jim hodně stouplo sebevědomí. Možná hrají až za hranicí svých možností,“ hledá pozitiva na dosavadním vystoupení Maroka na fotbalovém šampionátu šéf skautingu SK Slavia Praha Miloslav Brožek.

Semifinálové utkání mezi Francií a Marokem na stadionu Al Bayt Stadium začíná ve 20:00. Užijte si ho v přímém přenosu ve vysílání Radiožurnálu Sport s komentářem Mikuláše Jáši a Pavla Tylšara. Zápas bude v našem studiu hodnotit i fotbalový expert Jakub Dovalil.

Spustit audio

Související