Chorvatští fotbalisté v semifinále mistrovství světa vyzvou Argentinu. Dojde znovu na penalty? Uslyšíte na Radiožurnálu Sport

Chorvatští fotbalisté se chystají na semifinálový duel mistrovství světa proti Argentině a chtějí se probít až do finále, což se jim povedlo i před čtyřmi lety na šampionátu v Rusku. A nenavazují jen na stříbrný úspěch z posledního mistrovství, ale i na slavnou éru z 90. let 20. století. To zářili hráči jako Boban nebo Šuker. Teď je tahounem týmu nezdolný Luka Modrič. Dovede svůj tým až do finále? Poslouchejte od 20:00 zápas v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport.

Tým kolem hvězd Roberta Prosinečkiho, Zvonimira Bobana a Davora Šukera dotáhl v roce 1998 Chorvatsko hned při jeho premiérové účasti na mistrovství světa ke třetímu místu. Fanoušci oslavovali fotbalisty jako hrdiny, v Záhřebu vítaly reprezentaci tisíce lidí. Kromě dvou výjimek se reprezentace Chorvatska pravidelně kvalifikovala na velké akce.

Čtěte také

Na další výjimečný úspěch si ale Chorvatsko muselo počkat až do minulého mistrovství světa, kdy druhým místem překonalo i slavný šampionát 1998. Hvězdou turnaje byl Luka Modrić, který má i teď v Kataru – v 37 letech – výbornou formu. A Chorvatsko znovu zvládá klíčové zápasy vyřazovací fáze, podobně jako v roce 2018 se probíjí pavoukem přes penalty.

„Podle mě nás žene, že jsme malá země a máme veliké srdce. Tohle nám dodává od první do poslední minuty sílu, žádný zápas není prohraný, hrajeme jeden za druhého,“ myslí si obránce Josip Juranović, který zažívá i osobně povedenou premiéru na světových šampionátech.

Program semifinále

Úterý 13. prosince

  • 20:00 Argentina - Chorvatsko

Středa 14. prosince

  • 20:00 Francie - Maroko

Samozřejmě i semifinálová utkání vysíláme v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport, tak si nás nalaďte a užijte si komentář našich reportérů.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související