Argentinci nedali Chorvatům šanci a slaví postup do finále mistrovství světa. Sen Lionela Messiho o zisku titulu stále žije

Fotbalisté Argentiny porazili v semifinále mistrovství světa Chorvaty 3:0 a postoupili do finále. Kapitán Lionel Messi proměnil penaltu a nahrál na jednu ze dvou branek útočníkovi Julianu Álvarezovi. Jihoameričané si tak po osmi letech znovu zahrají o titul a Messiho sen je stále na dosah. O finálovém soupeři Argentinců se rozhodne ve středečním semifinále, kde na sebe narazí Francie a překvapení turnaje Maroko. Přímý přenos zápasu vysíláme od 20:00 na Radiožurnálu Sport.

Jsem ohromně šťastný za sebe i celý tým, zasloužili jsme si postoupit do finále,“ řekl těsně po závěrečném hvizdu teprve dvaadvacetilý útočník Álvarez, který v dospělém fotbale září až od loňského roku a vysloužil si přestup z mateřského River Plate do Manchesteru City.

Na mistrovství světa v Kataru Julian Álvarez zdatně sekunduje hvězdnému veteránovi Messimu, se kterým se před jedenácti lety fotil jako mladík. Nyní útočné duo zatížilo obrany soupeřů již devíti góly. Messi se na šampionátu prosadil už pětkrát, Álvarez čtyřikrát.

Je to můj idol. Vyrůstal jsem při sledování jeho skvělých výkonů. Moc mě těší, že můžu pomáhat jemu, týmu a celé zemi,“ přiznává ofenzivní hráč Manchesteru City.

Ze středečního semifinálového duelu mezi Francií a Marokem vzejde druhý finalista, který vyzve v boji o titul Argentinu. Utkání poslouchejte v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport od 20:00.

SEMIFINÁLE MISTROVSTVÍ SVĚTA

Argentina - Chorvatsko 3:0 (2:0)
Branky: 39. a 69. Álvarez, 34. Messi z pen. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Romero, Otamendi - Livakovič, Kovačič. Diváci: 88 966.

autoři: Adam Weidenthaler , rej
Spustit audio

Související