Slavia má širší kádr a čas na regeneraci, ale zvládneme to, říká před pohárem kouč Bohemians Veselý

5. duben 2023

V domácím fotbalovém poháru se večer rozhodne o finalistech. Hrát bude Sparta s Českými Budějovicemi od 18 hodin a Slavia s Bohemians od 20.15 ve vršovickém derby. To bylo původně na programu už v pět odpoledne. Pořadatel MOL Cupu, kterým je Fotbalová asociace České republiky, jeho výkop posunul až po protestech z řad klubů, novinářů i fanoušků.

Hlavně pro spoustu příznivců vršovických klubů by ve všední den start v 17 hodin byl vzhledem k pracovnímu vytížení i dopravě těžko stíhatelný. 

„Je pravda, že u nás má pohár zvuk toho, ať tam postavíme kluky, kteří nehrajou. Ať to dopadne, jak to dopadne. V současné podobě poháru se dá postoupit, což je lákavé nejen finančně, ale i sportovně,“ řekl bývalý brankář Bohemians Radek Šnozík.

Popularita domácího poháru přitom roste i díky tomu, že se jeho vítěz kvalifikuje do předkol Evropské ligy. A tak je nejen o semifinálové zápasy zájem.

„Vnímám, že se to zlepšuje, ale ještě to určitě nedosahuje takové úrovně jako v zahraničí,“ upozorňuje nejlepší reprezentační střelec a pohárový vítěz se Spartou z roku 1996 Jan Koller.

Právě v zahraničí, třeba v Anglii, kde se kromě Premier League hrají dokonce dva domácí poháry a soutěže pořádá také víc asociací, dostávají FA Cup případně tamní Ligový pohár často prostor i o víkendu.

Čtěte také

V Česku jsou zápasy MOL Cupu organizované Fotbalovou asociací České republiky tradičně uprostřed týdne. A vzhledem k ligovému losu mají před večerními semifinále Slavia a České Budějovice o den delší volno. Sparta a Bohemians hráli až v neděli, a to se nelíbilo trenérovi klubu z Ďolíčku Jaroslavu Veselému.

„Musím si rýpnout i do asociace, protože vzhledem k šířce kádru je den navíc výhodný pro Slavii. Nevím, jestli se nad tím vůbec někdo zamýšlel. Máme minisoustředění, snad se z toho dostaneme, ale den regenerace navíc nám bude chybět. Přijde mi to divné,“ prohlásil kouč Bohemians.

Jeho svěřenci nastoupí proti domácí Slavii na stadionu v Edenu ve 20.15, Sparta rozehraje pohárové semifinále s Českými Budějovicemi v 18 hodin. Radiožurnál Sport oba zápasy odvysílá v přímém přenosu.

autoři: Pavel Tylšar , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás