Domácí pohár vyhráli fotbalisté Slavie. Ve finále porazili Spartu 2:0

3. květen 2023

Fotbalisté Slavie vyhráli MOL Cup. Ve finále v pražském derby zvítězili na Letné nad Spartou 2:0 a připsali si sedmý triumf v domácím poháru v samostatné historii. Souboj prvních dvou celků ligové tabulky hosté rozhodli dvěma brankami mezi 59. a 64. minutou, kdy se nejprve trefil David Douděra a poté si dal vlastní gól Filip Panák. Utkání jste mohli poslouchat v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport.

Středa 3. května

Sparta - Slavia 0:2

Slavia vyhrála i druhé derby ve finále poháru od rozdělení federace, v roce 2002 porazila Spartu 2:1. Červenobílí proměnili i sedmou účast ve finále v samostatné historii ve vítězství a pod trenérem Jindřichem Trpišovským ovládli MOL Cup už počtvrté. Za triumf získali prémii 1,5 milionu korun.

Sparta na osmý pohárový triumf od rozdělení federace nedosáhla. Ve finále neuspěla stejně jako před rokem na Slovácku a utrpěla první porážku po 20 soutěžních zápasech od října, kdy prohrála v lize na Slavii vysoko 0:4.

Pražští rivalové se znovu utkají příští týden na Letné v druhém kole nadstavby nejvyšší soutěže, do níž Sparta o tomto víkendu vstoupí v čele tabulky s náskokem dvou bodů na červenobílé.

Finále se hrálo na Spartě proto, že je hůře postaveným týmem v pohárovém koeficientu za posledních pět let. Výhodu klasického domácího prostředí ale Letenští neměli, neboť oba kluby dostaly pro své fanoušky stejný počet vstupenek.

Nenechte si ujít skvělou fotbalovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás