Když fanoušci řvali nevybíravě na Plzeň, tak jsem si to jako hrdý Plzeňák bral osobně, říká fotbalový bouřlivák David Limberský

23. březen 2022

Hostem Pavla Nečase ve sportovní talkshow Na place je fotbalista David Limberský. Výborný obránce, který aktivní hráčskou kariéru ukončil v létě roku 2021, v současnosti hájí dres třetiligové Jiskry Domažlice. Jak vidí šance českého týmu v baráži o MS? Jak s odstupem času hodnotí svoje eskapády a rozepře na hřišti i mimo něj? Proč už se nekamarádí s Michaelem Krmenčíkem? Poslechněte si celý rozhovor s bouřlivákem a bývalou oporou Viktorie Plzeň a české reprezentace!

Jaké dáváš šance českým fotbalistům v barážovém utkání se Švédskem?

Nejsme favorité. Vzhledem k tomu, že nám bude chybět Patrik Schick, tak všechny karty drží Švédové. Procentuálně bych to vyjádřil 70 ku 30 pro Švédy. Naopak věřím, že kluci, kteří nemají tolik zkušeností v reprezentaci, tak můžou mít větší hlad po vítězství.

Čtěte také

Úspěchy jsi sbíral ve Viktorii Plzeň, proč ale nevyšly zahraniční angažmá?

Trošku předčasně mě manažeři natlačili do italské Modeny, samozřejmě jsem byl nadšený a chtěl hrát, ale ještě u mě nebyla taková taktická vyzrálost, protože jsem se teprve začínal prosazovat v A-týmu Plzně. Na kvalitu anglické ligy jsem narazil v Tottenhamu, bohužel jen ze střídačky. Do Anglie jsem putoval vlastně z druhé české ligy, kde tehdy Plzeň působila, vše bylo možná moc uspěchané.

Surová hra, gesta a pokřiky vůči fanouškům. Byla vždy ve velkém rozporu mezi diváky a tebou?

Hlavně, když jsme hráli v Praze, tak byla znát nevraživost mezi pražskými kluby a Viktorkou. Když fanoušci něco řvali na Plzeň, tak jsem to bral jako, že řvou na mě, protože jsem hrdý Plzeňák. Kolikrát jsem se neudržel a možná zbytečně gestikuloval. Naopak některé útoky ze strany fanoušků byly také za hranou. Třeba když mi útočili na rodinu, tak to mi ujely nervy.

Proč už není tvým velkým kamarádem Michael Krmenčík?

Teď je to takové pozastavené, protože v zápase Slavie versus Plzeň se nezachoval dobře. Jeho gestikulace na plzeňský kotel a oslava gólu proti sedmi hráčům v poli byla úplnou tečkou. Plzeň ho vychovala, zahrál si díky ní Ligu mistrů, je ve Slavii na hostování a tuhle reakci si Viktorka nezasloužila. To my hrdí Plzeňáci nepřekousneme.

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: Pavel Nečas , rej
Spustit audio

Související