Folprecht: Proti Spartě a Slavii nervozita nebyla taková. Překvapivě to bylo horší proti outsiderům

Co si Folprecht myslí o přístupu šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka vzhledem ke zrušení přípravného duelu se Slovanem Bratislava? Co by mohlo ještě víc zlepšit komunikaci mezi hlavním rozhodčím a jeho asistenty? Jak moc měl „Folpi“ v oblibě přípravné zápasy během zimní přestávky? Poslechněte si První dotek Zdeňka Folprechta.

Právě probíhá období přípravných fotbalových zápasů. Dovolil sis během těchto utkání něco, co jsi v soutěžních duelech nedělal?

Myslím si, že ne. Radši jsem něco víc předvedl v zápasech, které byly víc sledované. Ale přáteláky jsem měl rád, protože se člověk potkal i s jinými soupeři. Je fajn, že hraje nyní český tým třeba s celkem ze Švédska nebo se soupeřem z druhé německé ligy, protože přes sezonu se to točí jen s těmi ligovými mužstvy pořád dokola. 

Je lepší v generálce na ligu dostat „facáka“ v podobě prohry nebo radši se naladíš na soutěž suverénním vítězstvím?

Samozřejmě každý měl radši, když ses naladil dobře. Není ale někdy od věci opravdu padnout na „držku“ a udělat špatnej zápas, aby sis musel říct, že takhle to opravdu nejde. Je to i o terénech. Všechny české týmy se přes zimu sedm až deset dní připravují někde v teple na hezkých trávnících a pak přijedou na první kolo bojovat třeba do Teplic..

Čtěte také

V jakém rozpoložení jsi vstupoval do přípravných zápasů?

Vstupoval jsem do toho tak nějak normálně. Určitě jsem býval méně nervózní, než na ligu. V lize se mi pak třeba lépe hrálo při těžších zápasech, něž když jsme doma hráli s Příbrami.. Paradoxně v duelech proti Spartě nebo Slavii jsem tak nervózní nebyl.

Byl jsi někdy kapitánem v přípravném utkání?

Určitě někdy jo. Abych musel zaplatit do kasy při příchodu do nového klubu, to je taková specialita česká.

Máš zkušenost se surovými zákroky v přípravných duelech?

Když to vezmu na Vavra, co předvedl nyní za Kodaň proti Spartě, tak si myslím, že v předkole Ligy mistrů by si to nedovolil.

Myslíš si, že Denis Vavro měl během utkání proti Spartě v hlavě všechny ty narážky na jeho partnerku Šárku Pekovou?

Podle mě to bylo osobní. V hlavě to asi měl. Jinak rozhodčí tu situaci ale vyřešil skvěle, to se musí uznat.

Kdo a jak během zimní přestávky domlouvá soupeře pro přátelská utkání? Na kolik Folprechta přišlo první vyplacení za kapitánskou pásku ve Spartě? Uspěla v kvízu proti bývalému ligovému fotbalistovi Alena Benešová?

První dotek Zdeňka Folprechta
Spustit audio

Související