Boxer Vasil Ducár: Pro některé promotéry a manažery jsou čeští boxeři „masem do mlýnku“

14. duben 2022
Na férovku s V. Hradilkem

Hostem sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradílkem je Vasil Ducár. Ve světovém žebříčku aktuálně nejvýše postavený český boxer se snaží prosadit mezi světovou špičkou. Jak vzpomíná na nedávnou krvavou bitvu o Interkontinentální titul WBA, kterou s Mikem Perezem prohrál? Proč už se tolik nepřipravuje na konkrétní soupeře? Jak pandemie covidu poznamenala tradiční sport? Poslechněte si celý rozhovor s "tvrďákem".

Jakým způsobem se z Tebe stal boxer? 

Vlastně se jednalo o náhodu. Při vysokoškolských studiích v Brně jsem hledal nějaký doplňkový sport. Kamarád mě vzal na thajský box, což se mi hrozně líbilo a začal jsem na něj chodit pravidelně. Postupně se na to nabalil klasický box a MMA zápasy.

Čtěte také

Můžeš přiblížit, jak probíhá příprava na boxerské zápasy?

V režimu přípravy je člověk už od začátku kariéry, kdy chce výkonnostně i celkově růst. Od toho se samozřejmě odvíjí postavení ve světovém žebříčku, což sebou přináší různé nabídky na zápasy. Většinou českým boxerům přicházejí nabídky tak dva až tři týdny před zápasem, aby se nestihli pořádně připravit. Je to i trošku vypočítavost promotérů a manažerů, kteří spoléhají na to, že nabídku neodmítneme. Jsme jakési "maso do mlejnku". 

Jak velký tým máš kolem sebe?

Až koukám, jak se v poslední době rozrůstá. Mám dva trenéry, manažera Honzu Koukala, promotéra Patrika Knoppa, takže postupně se další lidi nabalují. Zároveň je to pro mě i větší zodpovědnost, protože do mě spoustu lidí investuje svůj čas.

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , rej
Spustit audio

Související