Anna Fernstädtová: Neřeším jestli jedu 120 nebo 140 km/h. Maximální rychlost je součást našeho sportu

10. březen 2022
Na férovku s V. Hradilkem

Hostem talkshow Na férovku s Vavřincem Hradílkem byla krátce po olympijských hrách v Pekingu skeletonistka Anna Fernstädtová. I přes všechny komplikace dokázala pod pěti kruhy vybojovat výborné sedmé místo. Jak česká reprezentantka trávila čas po vrcholu sezony? Jak se zrodil její přesun z německého výběru do Čech? Co její začátky se skeletonem? Jak se naučila žít a sportovat s onemocněním cukrovky? Poslechněte si celý rozhovor se sympatickou závodnicí! 

 

Jaké byly tvoje začátky se skeletonem?

Po přestěhování z Frankfurtu jsem ve čtrnácti letech začala přemýšlet, co budu dělat za sport. Na dráze jsem chtěla vyzkoušet saně nebo boby, ale prý jsem byla buď mladá anebo moc stará na ten sport. Nakonec jsem dostala příležitost vyzkoušet si skeleton a už jsem u toho zůstala. 

Čtěte také

Byla pro tebe rychlost tohoto sportu velkým lákadlem?

Nějak to patří k tomuto sportu a mám ho prostě ráda, ale jestli jedu 140 nebo 120km/h to už tolik neřeším. Postupem času si na to člověk zvykne a bere to jako součást.

Těsně před olympiádou v Pekingu jsi zjistila diagnózu, že máš cukrovku. Jaké to bylo do Číny odcestovat po takovém zjištění?

Bylo to docela nepříjemné překvapení, příprava mohla být lepší, ale nedá se s tím nic dělat. Dostali jsme problém pod kontrolu, můžu se spolehnout na výbornou doktorku, která je mi plně k dispozici. Naučila jsem se s tím žít a vím, že se při tom dá sportovat.

Jak řeší přípravu na "suchu"? Má motivaci pokračovat v přípravě i do dalších olympijských her? To vše a mnohem více si poslechněte v rozhovoru s Annou Fernstädtovou. 

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport

autoři: Vavřinec Hradilek , rej
Spustit audio

Související