Michal Krčmář: Peking byl z mé strany nemastný, neslaný. Snad se mi zadaří v závěru sezony

3. březen 2022
Na férovku s V. Hradilkem

Hostem talkshow Na férovku s Vavřincem Hradílkem je biatlonista Michal Krčmář. Sportovec s přezdívkou „Bimbo“ v Pekingu nejlepšího výsledku dosáhl ve sprintu, kde obsadil 16. místo. V jaké formě je český reprezentant před závěrečnými podniky Světového poháru? Jak se vyrovnává s kritikou po neúspěšných závodech? Poslechněte si celý rozhovor!

Michale, jak je těžké přepnout z olympijského módu zpět do kolotoče Světového poháru?

Jsou vlastně dva druhy přepnutí, třeba po olympiádě v Pchjongčchangu se mi už nechtělo závodit, protože jsem zažil úspěch a hlava už byla myšlenkami jinde. Naopak Peking byl z mé strany nemastný, neslaný a tak nyní další závody beru jako příležitost se ukázat. 

Jak hodnotíš tvoje závodní vystoupení v Pekingu?

Výsledek ze sprintu a moje 16. místo jsem určitě bral jako kvalitní výsledek. Ve sprintu, stíhacím závodě i v závodě s hromadným startem jsem sahal po umístění v elitní desítce, možná i šestce. Bohužel mi vždy nevyšla jedna položka nebo u sprintu ta osudná desátá rána. Proto mě mrzí, že jsem to ani jednou nedotáhl na výkon, o kterém bych si mohl říct, že se mi povedl stoprocentně.

Statistiky z letošní sezony značí, že se český tým zhoršil ve střelbě. Co se s tím dá dělat?

Čtěte také

I když ty procenta úspěšné střelby nejsou oproti minulým sezonám o tolik horší, tak prostě nejsem spokojený. Jsem rozpačitý ze své střelby ve stoje, protože v přípravném období mi to střílelo parádně, ale v závodě jsem to nedokázal prodat. Na větší analýzu bude čas až po konci sezony, věřím, že ještě máme několik možností, jak letošní čísla vylepšit. 

Dokáže si představit, že po kariéře zůstane u biatlonu jako trenér? Má radost z toho, že se po asijských destinacích zimní olympijské hry vrátí do Evropy? Poslechněte si rozhovor se stálicí českého mužského biatlonového týmu!

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , rej
Spustit audio

Související