‚V horkém křesle jsem nepřemýšlela, jen sledovala časy.‘ Atletka Manuel poběží finále mistrovství Evropy

10. červen 2024

Česká atletka Lurdes Gloria Manuel bude v pondělí od 21.50 na mistrovství Evropy v Římě závodit ve finále běhu na 400 metrů. Osmnáctiletá juniorka zaběhla v semifinále čas 51,6 sekundy, který jí stačil k postupu do souboje o medaile, přestože se svým výkonem úplně spokojená nebyla. Finálový závod poslouchejte v pondělí večer na Radiožurnálu Sport.

Gratuluji k postupu do finále mistrovství Evropy. Byla jste nervózní, když jste čekala, jestli se před vás někdo ze soupeřek dostane?

Upřímně jsem nad tím nepřemýšlela, jenom jsem čekala v horkém křesle a koukala na časy. Je to zajímavá zkušenost a jsem ráda, že se to nakonec povedlo.

Jaký byl samotný semifinálový závod, který se běžel rychleji než rozběh? 

Myslím, že jsem to nerozvrhla úplně takticky nejlíp. Jsou tam nějaké menší chybky, které bych chtěla vylepšit, takže se poradím s trenéry a uvidíme, co budu moct zlepšit. 

Už na dvoustovce se přes vás přehnaly nějaké sprinterky, které startovaly z drah za vámi, neznervózněla jste?

Myslím, že právě tam jsem udělala jednu z chyb, trochu jsem zazmatkovala. Viděla jsem, že mě dobíhá Britka, a do toho jsem viděla Irku před sebou, tak si myslím, že tam trochu menší zmatek byl. Tam jsem udělala největší chybu, ale proberu si to s trenéry a snad to bude lepší.

Před vaším semifinálovým během se zatáhlo a lehce sprchlo. Vnímala jste v adrenalinu změnu podmínek?

Asi bych neřekla, že jsem to nějak vnímala. Jenom jsem zaznamenala, že je větší dusno, ale neřekla bych, že to byl hlavní důvod, proč se mi neběželo úplně nejlíp. 

autoři: Jakub Marek , klh
Spustit audio

Související