Pátek 18. února

18. únor 2022

Olympijské hry v Pekingu se pomalu chýlí k závěru a s nimi i hokejový turnaj. Souboj o medaile dnes čeká čtyři nejlepší týmy. Zabojovat se pokusí také česko-ruská krasobruslařská dvojice Martin Bidař a Jelizaveta Žuková. A české biatlonisty i biatlonistky čeká závod s hromadným startem. Nenechte si ujít přímé přenosy na Radiožurnálu Sport!

Poslouchejte Olympijský speciál! Startuje každý den od 16:30 na Radiožurnálu Sport a v repríze na Radiožurnálu od 19:00. Jeho součástí jsou rozhovory s našimi reportéry v Pekingu, reakce českých sportovců, nejzajímavější události dne a rozhovory se sportovními legendami. Tentokrát se s Janem Pokorným bavila brankářka českého hokejového týmu Klára Peslarová, která byla zvolena do All Star týmu her v Pekingu.

  • Lední hokej – semifinále turnaje mužů 

Čtěte také

V semifinálovém boji s Finskem se slovenští hokejisté nedokázali prosadit přes pevnou obranu soupeře a po porážce 0:2 si v sobotu 19. února od 14:10 zahrají zápas o bronz proti Švédům. Rozuzlení druhého semifinále přinesla až osmá série dovednostní soutěže. Sborná tak bude olympijský triumf z Pchjongčchangu obhajovat proti Finům. Bitva o zlato je na programu v neděli 20. února od 5:10. Poslouchejte Radiožurnál a Radiožurnál Sport a z klíčových bitev o medaile nepřijdete o nic!

  • Biatlon – závod s hromadným startem ženy 

Markéta Davidová byla podruhé v Pekingu blízko medaile. V závěrečném okruhu ale již nebyly síly na dostihnutí norských favoritek, což znamenalo konečné čtvrté místo. I tak Davidová předvedla nejlepší biatlonový výkon české výpravy na hrách v Pekingu. Od první střelby se česká biatlonistka držela v kontaktu s nejlepšími a vše rozhodla až závěrečná střelecká položka. Dvě chyby odsunuly Češku na čtvrté místo, z kterého už nedokázala stáhnout manko na v cíli stříbrnou Eckhoffovou a bronzovou Röiselandovou. S pohodlným náskokem "masák" ovládla Francouzka Braisazová - Bouchetová.

Měla jsem super lyže, takže se stačilo trefit. Hodně foukalo, ale musím říct, že jsem to měla až na poslední položku relativně v pohodě,“ říká v cíli závodu Davidová.

Druhá česká reprezentantka v závodě Lucie Charvátová se s pěti chybami na střelnici umístila na 28. pozici. 

  • Biatlon – závod s hromadným startem mužů

Michal Krčmář startoval v posledním biatlonovém závodě her jako jediný z českých reprezentantů. Ale ani v "masáku" na výraznější výsledek nedosáhl. Pět chyb na střelnici ho odepsalo ze souboje o umístění mezi nejlepší patnáctkou. Se ztrátou tří minut a 40 sekund na suverenního norského vítěze Johannese Bö závod dokončil jako jednadvacátý. „S umístěním nejsem nadšený, tři čtvrtiny závodu jsem jel na lepší výsledek,“ hodnotí po dojezdu posledního biatlonového závodu v Pekingu Michal Krčmář.

  • Krasobruslení – krátký program sportovních dvojic 

Čtěte také

Česká dvojice Martin Bidař a Jelizaveta Žuková se po dvou pádech v krátkém programu neprobojovala do závěrečných volných jízd a končí tak jejich působení v Pekingu. V úvodní části soutěže obsadila sedmnáctou příčku a od postupové šestnácky ji dělilo 1,19 bodu. Krátký program patřil čínské dvojici Suej Wej-ťin a Chan Cchung, kteří před volnými jízdami vedou o 16 setin před nejbližšími konkurenty.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Spustit audio