Neděle 20. února

20. únor 2022

Ještě než ve 13 hodin zhasne olympijský oheň nad Pekingem, čekají naše reprezentanty poslední souboje o medaile. Jak se bude dařit českému čtyřbobu? A prosadí se některá z českých běžkyň na lyžích? Fanděte i v neděli s Radiožurnálem Sport. A nenechte si ujít ani atmosféru slavnostního zakončení XXIV. zimních olympijských her v Pekingu.

Poslouchejte olympiádu ŽIVĚ každý den od 2:00 do 15:00 na Radiožurnálu Sport a odebírejte náš podcast Olympijské rozhovory.

Čtěte také

  • Čtyřbob - muži 

Pro český čtyřbob Dominika Dvořáka, Jakuba Noska, Jana Šindeláře a Dominika Záleského skončil olympijský závod již po třech jízdách. Na 21. místě chybělo českému kvartetu 29 setin sekundy na postup mezi dvacítku účastníků finálového kola. Německý pilot Francesco Friedrich s Margisem, Bauerem a Schüllerem dokázal jako první v historii pod pěti kruhy zopakovat vítězný double. Po dvojbobu se současný fenomém bobistů radoval z olympijského zlata i ve čtyřbobu. 

  • Běh na lyžích - 30 km volně ženy 

Poslední závod letošních olympijských her ovládla favorizovaná Norka Therese Johaugová, která všechny svoje soupeřky utrhla už po deseti kilometrech. S náročnou tratí a těžkými klimatickými podmínkami se vypořádala z českých reprezentantek nejlépe Kateřina Janatová, která doběhla na 22. místě. Podstatně více se na trati trápila Petra Hynčicová, na kterou zbylo 41.místo. Petra Nováková závod nedokončila.

  • Lední hokej - finále turnaje mužů

Světovému hokeji vládnou hokejisté Finska. Po zodpovědném taktickém výkonu otočili finálový duel s Rusy a po vítězství 2:1 se radují z olympijského zlata. Rusy poslal do vedení v první třetině Mikhail Grigorenko, Severoevropané ale dokázali skóre otočit, góly vstřelili Ville Pokka a Hannes Björninen. Svěřenci trenéra Jukka Jalonena prošli turnajem bez jediné porážky a po zásluze se radují z premiérového olympijského triumfu. 

  • Slavnostní zakončení 

Po 16 dnech nad čínskou metropolí, jež jako první v historii pořádala letní i zimní hry, zhasnul olympijský oheň. Vlajkonoškou české výpravy při nedělním slavnostním zakončení byla Martina Sáblíková, která v Pekingu získala bronz v závodu na 5000 metrů a rozšířila svoji olympijskou sbírku již na sedm cenných kovů. Čínští pořadatelé předali pomyslnou štafetu Milánu a Cortině d'Ampezzo, které budou společně hostit největší sportovní akci v roce 2026.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Spustit audio