Nedokážu ani hodinu na basketbal nemyslet, říká trenérka Ptáčková. Prohry ze šampionátu ji bolí dlouho

Hostem pořadu Páteční finiš Kateřiny Neumannové byla trenérka basketbalová reprezentace Romana Ptáčková. Ve sportovní talkshow se rozpovídala o tom, jestli už jí přebolel nešťastný konec na mistrovství Evropy, nebo také o dalších talentovaných hráčkách, které rostou pro seniorskou kategorii. Dokáže si od basketbalu úplně odpočinout? Umí si užít dovolenou? Poslechněte si celý rozhovor. 

Už vás přebolel ten nešťastný konec na mistrovství Evropy?

Tohle bude ještě dlouho trvat. Když si na to vzpomenu, tak se mi to pořád zdá jako zlý sen, protože jsem ještě nikdy nezažila, takto dva zápasy po sobě nešťastně prohrát vyloženě v koncovce. Zvlášť ten poslední, kdy bylo do konce strašně málo, tak jsem fakt nikdy neviděla, že by se zápas takto otočil. My už jsme se jednou nohou asi cítili, že jdeme dál, vypadalo to, že končí zápas, pak to rozhodčí to vrátili ten krátký časový úsek. Je to hodně nešťastná prohra a doufám, že už nás taková nečeká.

Pro koho je to těžší, pro trenérku, nebo pro hráčky?

Jsem přesvědčená, že pro hráčky, protože když jsem hrávala, tak vím, jak to hráčka těžce nese. Vůle zvítězit je obrovská, ale trenér si vždy musí zachovat chladnou hlavu a nadhled. Ne, že by to bolelo méně, ale my jako trenéři nemůžeme propadnout nějakým velkým emocím.

Dalo se udělat v tom prvním, nebo druhém zápase něco jinak?

Určitě se dá vždy udělat něco jinak. Basketbal je rychlá, dynamická hra a takticky velmi složitá a zpětně vás napadají desítky různých řešení.

Páteční finiš Kateřiny Neumannové

Související