Martin Šonka - Můj let do nebes. Poslechněte si audioknihu o akrobatickém pilotovi

28. březen 2023

Podcastová série Příběhy sportovců přináší inspirativní příběh akrobatického pilota Martina Šonky, jenž se v roce 2018 stal mistrem světa respektované letecké série Air Race. Jeho cesta k absolutní světové špičce ale zároveň ukazuje, jak se vyplácí snít, protože i zdánlivě nereálné touhy mohou být – pokud tvrdě pracujete a jdete si za nimi – jednou naplněny. Podcast vznikl ve spolupráci s Robertem Sárou, akrobatickým pilotem Martinem Šonkou a nakladatelstvím Euromedia.

Čte: David Novotný
Připravila: Helena Herbrychová
Napsal: Robert Sára (Martin Šonka - Můj let do nebes)
Dramaturgie: Helena Herbrychová
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Režie: Josef Kačmarčík
Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Šonkou a nakladatelstvím Euromedia. 

Obyčejný kluk ze Sezimova Ústí, jak o sobě rád říká, se prosadil v odvětví, v němž často rozhodují peníze. Navzdory tomu, že jeho maminka byla samoživitelka, on s bratrem spával v kamrlíku na košťata a Česko není pro velké sponzory atraktivní lokací, z něj vyrostl elitní světový pilot. A z anonymního muže se v tuzemsku stala respektovaná sportovní osobnost. Zpověď otce tří dětí zároveň doplňují rozhovory s jeho nejbližšími i velkými soupeři.

Užijte si každý večer od 23 hodin nejzásadnější okamžiky nejen sportovního života českého akrobatického letce, který se kromě svých osobních ambicí snažil vždy o rozmach leteckého sportu v tuzemsku. Pro posluchače Radiožurnálu Sport čte krátké úryvky z knihy herec a moderátor pořadu Na place David Novotný.

Knihu Martin Šonka - Můj let do nebes napsal Robert Sára a vydalo ji nakladatelství Euromedia.

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. Všechny díly exkluzivní série jsou dostupné na webu sport.rozhlas a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související