Martin Procházka: I přes útočnou sílu ve všech ofenzivních formacích Spartě v úvodním zápase série evidentně chyběl David Tomášek

V Třinci odstartovala finálová série hokejové extraligy mezi Oceláři a pražskou Spartou. Třinec se po vítězství 4:1 ujal vedení v sérii 1:0. Postřehy ze startu finále přidá reportér David Procházka, který reportuje utkání hrané ve Werk aréně. Naopak barážovou bitvu o postup do extraligy monitoruje reportér Petr Kadeřábek. Co zajímavého se dělo mezi třetinami v utkání mezi Jihlavou a Kladnem? Poslechněte si celou Čistou hru Martina Procházky!

Poznamenala Spartu v úvodním duelu série absence ofenzivního lídra Davida Tomáška?

Myslím si, že v určitých fázích utkání ano. Sparta vstřelila pouze jednu branku a v úvodním duelu série nemohla spoléhat právě na individuální dovednosti ofenzivních borců. Za mě Tomášek Pražanům jednoznačně chybí, protože se v dosavadním průběhu play off rozehrál ke skvělým výkonům. 

Čtěte také

Martine, jaká je podle tebe role Jaromíra Jágra v barážové sérii o extraligu?

Myslím si, že se Jarda pomalu rozjíždí a v prvním zápase byl u důležitého gólu, kdy se Kladno dostalo do vedení 5:4. Určitě přijde jeho chvíle, kdy i on v baráži bude skórovat. Jihlava totiž nemůže ohlídat všechny formace Kladna a když se zaměří na Tomáše Plekance, tak se může objevit prostor pro Jágra.

Každý hrací den play off vysíláme pořad S mikrofonem za hokejem. Poslouchejte Radiožurnál Sport a v přímém přenosu si nenechte ujít komentář našich reportérů z hokejových stadionů. Kromě extraligy vysíláme i barážový souboj o postup do české nejvyšší soutěže mezi Jihlavou a Kladnem. Finálová série o extraligový titul mezi Třincem a Spartou pokračuje druhým utkáním v úterý 19. dubna v 17 hodin. 

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související