Třinec se výborně připravil na důrazný hokej Bruslařů u brankoviště, chválí defenzivu Ocelářů Procházka

V play off hokejové extraligy už naplno běží semifinálové série mezi Spartou a Českými Budějovicemi a Třincem s Mladou Boleslaví. Po úvodních dvojzápasech vedou favorizovaní Pražané a Oceláři 2:0 na zápasy. Co říká expert Martin Procházka na dosavadní průběhy sérií? Jaká atmosféra panovala v 02 areně, kde utkání reportoval František Kuna? V čem ve sparťanském kádru vyčnívá útočník Filip Chlapík? Co zajistilo Třinci dvě výhry? Čistá hra Martina Procházky má znovu nabitý obsah!

Sparta zatím v semifinále vede nad Českými Budějovicemi 2:0 na zápasy. Františku, co musí Motor změnit, aby sérii ještě zdramatizoval?

V první řadě musí začít dávat góly a překonat brankáře Hudáčka. České Budějovice ve včerejším zápase sice přestřílely Spartu, ale zatím se nemohou výrazněji prosadit. Budou muset vytrvat a na domácí půdě s plnými ochozy v zádech to Spartě pořádně "osolit".   

Martine, Mladá Boleslav nedala Třinci už 140 minut gól. Je to nemohoucností Bruslařů nebo naopak výbornou defenzivou Ocelářů?

Samozřejmě se nabízí, že především výbornou defenzivou Ocelářů. Oni mají výborně propracovaný obranný systém, navíc gólman Ondřej Kacetl má obrovské zkušenosti a skvěle spolupracuje s obránci. Boleslavští hrají důrazný hokej u brankoviště, nastřelují hodně puků na bránu, ale na to se zatím Třinečtí výborně připravili.

Čtěte také

V Chance lize graduje finálová bitva mezi Jihlavou a Vsetínem. Co se podle tebe dělo včera na Lapači po vítězství Vsetína?

Dokážu si představit, že tam musela být úžasná atmosféra. Určitě se fanouškům ulevilo, že Vsetín včera srovnal sérii na 1:1. Určitě tam slivovice tekla proudem nejen po zápase, ale i před zápasem.

Proč se řeší rozhodující samostatný nájezd druhého semifinále mezi Třincem a Mladou Boleslaví? Jak vidí Procházka vyjádření Martina Ševce po přísném vyloučení do konce utkání? Sleduje přípravu Kladna na baráž o extraligu? Poslechněte si celou Čistou hru!

Každý hrací den play off vysíláme pořad S mikrofonem za hokejem. Poslouchejte Radiožurnál Sport a v přímém přenosu si nenechte ujít komentář našich reportérů z hokejových stadionů.

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související