Martin Procházka: Čekal jsem vyrovnanější čtvrtfinálovou sérii, ale postup Českých Budějovic mě nepřekvapil

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy je minulostí a již je známá kompletní čtyřka, která si zahraje o finále. Jak probíhaly jednotlivé série? Co říká expert Martin Procházka na historicky druhý nejdelší zápas v soutěži, který se odehrál v 02 areně a rozhodnutí padlo až ve třetím prodloužení? Petr Kadeřábek, který reportoval sérii mezi Spartou a Libercem, přiblíží i atmosféru maratonského rozhodujícího utkání. To vše a mnohem více v nabité Čisté hře Martina Procházky.

Rozhodující utkání čtvrtfinálové série mezi Spartou a Libercem trvalo 103:28 minuty. Martine, zažil jsi to někdy?

Nezažil jsem takovou dávku. Já si myslím, že hráči to nevnímají tak, že by řešili, jak dlouho ještě budou hrát a kolik je hodin. Kluci v sobě mají ten adrenalin, jdou si za vítězstvím a prostě hrají, dokud ten rozhodující gól nepadne.

Petře, včera jsi reportoval tento maratonský zápas. Jaké byly pocity hráčů po zápase?

Z pozápasových rozhovorů je jasné, že i hráči Liberce byli s tím zápasem a svým výkonem nadmíru spokojení, i přesto, že neodvrátili konec série. Užívali si ho, i přes jeho dlouhé trvání. Hráči se v přestávkách mezi jednotlivými prodlouženími občerstvovali pizzou a coca-colou.

Čtěte také

Slaví se i na jihu Čech, protože Motor zvládl rozhodující utkání proti Pardubicím. Martine, je pro tebe brzký konec Pardubic překvapením?

Úplně mě to nepřekvapilo, protože Pardubice závěr základní části nezvládli, prohráli osm zápasů v řadě a do play off si nepřenesli dobrou formu. Pardubicím uškodil i tlak, protože už před sezonou se vyhlašoval útok na titul. Naopak České Budějovice mají skvěle poskládaný tým mladých hráčů se zkušenými bojovníky a sedí jim to. Čekal jsem, že série bude vyrovnanější, ale postup Českých Budějovic mě nepřekvapil.

Co říkal hráč Motoru České Budějovice Lukáš Pech po odehrání jubilejního 1000. zápasu v hokejové extralize? „Pro mě tisícovka nic není, pro mě bylo důležité číslo pět, zápas číslo pět v sérii pro mě byl hlavní. Jdu dál a soustředím se na další zápasy, hlavně že tým postoupil,“ řekl krátce po zápase zkušený bojovník Motoru reportérovi Kamilu Jášovi. 

Každý hrací den play off vysíláme pořad S mikrofonem za hokejem. Poslouchejte Radiožurnál Sport a v přímém přenosu si nenechte ujít komentář našich reportérů z hokejových stadionů.

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související