Podkrušnohorské derby rozhodne o posledním postupujícím do předkola play off. „Očekávám plné tribuny a velmi vyrovnané utkání,“ netroufá si tipovat vítěze Procházka

Hokejová extraliga finišuje závěrečným kolem základní části. O držiteli Prezidentského poháru i jistém sestupujícím je rozhodnuto. Pozornost bude směřována především na tři duely, ve kterých se rozhodne o posledním postupujícím přímo do čtvrtfinále a o poslední vstupence do předkola play off. Co se děje s Pardubicemi? Co s Kladnem udělá pět týdnů pauzy před startem baráže? Kdo ovládne podkrušnohorské derby? Poslechněte si Čistou hru s hokejovým expertem Martinem Procházkou.

Pardubice potřebují v bitvě o postup mezi elitní čtyřku vyhrát ve Zlíně. Východočeši za sebou mají sérii osmi porážek, co se děje s týmem?

Těžko říct, co se u Dynama změnilo. Ta série je už hodně dlouhá a vypadá to, že si tým přestal věřit. Každopádně je pro ně nepříjemné, že krize přišla těsně před play off, což samozřejmě může v hlavách hráčů zanechat nějakou nedůvěru. Možná na takto zkušeném týmu leží tlak, že se očekává kvalitní výsledek právě v play off.

Pražská Sparta zvítězila v šesti posledních utkáních nejvyšší soutěže. Co říkáš na její obrovský vzestup?

Sparta zapracovala hlavně na obraně. Už od začátku sezony se vědělo, že ofenzivní síla týmu je obrovská, ale zápasy prohrávala především kvůli chybující obraně. Odešel i brankář Alexandr Salák, proběhly nějaké změny, zlepšila se defenziva a momentálně dostává Sparta jednu dvě branky.

Čtěte také

Středočeské Kladno se už jistě nevyhne baráži. Po dnešním duelu se Spartou je před dalšími boji čeká čtyřicet dní pauzy. Jak velkou komplikací, nebo naopak výhodou to může být?

Jediná výhoda je v tom, že mohou alespoň týden vypnout, odpočinout si. Pak je ale čeká měsíc přípravy na závěrečné boje v baráži. Vypadnou z tempa, ze zápasového rytmu a bude potřeba si domluvit alespoň dva přípravné zápasy. Kladno může hledat soupeře i v zahraničí, určitě to bude chtít absolvovat alespoň jeden domácí a jeden venkovní zápas. Tým z Chance ligy bude rozehraný a Kladno nesmí zaspat, aby bylo adekvátně připravené.

V přímém souboji o postup do předkola se utkají Karlovy Vary s Litvínovem. Kdo uspěje?

Možná trochu nevýhodné pro Karlovy Vary bude přesun do azylu do Chomutova, protože KV arenu poskytly solidárně na pomoc pro uprchlíky z Ukrajiny, za což před nimi smekám. Na druhou stranu je utkání tak důležité, že věřím, že fanoušci naplní halu a očekávám velmi vyrovnané utkání. Netroufám si tvrdit, kdo zvítězí.

V pražské O2 areně se v rámci závěrečného kola základní části hokejové extraligy bude hrát utkání mezi Spartou a Kladnem, které bude mít charitativní podtext na podporu válkou zmítané Ukrajině. Vše podstatné ze všech extraligových stadionů nabídne pořad S mikrofonem za hokejem. Všechna utkání mají jednotný začátek v 17:20 a pravidelné kolečko s hokejovými reportéry Radiožurnálu Sport nabídne plnohodnotné extraligové menu. 

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související