Martin Procházka: Finálovou sérii rozhodla pevná obrana Ocelářů a jejich kompaktnější tým

Čistá hra Martina Procházky se vrací k finálové sérii mezi Třincem a Spartou, kterou ovládli Oceláři. Co dovedlo tým kolem trenéra Václava Varaďi k zisku třetího mistrovského titulu v řadě? Jaké změny se dějí na trenérských postech po skončení extraligové sezony? Čeká tuzemskou nejvyšší hokejovou soutěž přísun českých hráčů z KHL? Komu by Martin Procházka udělil ocenění pro nejlepšího hokejistu sezony? Poslechněte si nový díl nabitý hokejovým obsahem!

Martine, jaké jsou hlavní důvody úspěšné obhajoby mistrovského titulu Třince? 

Podle mě Oceláři měli kompaktnější tým a v klíčových zápasech v play off rozhoduje spíše obrana než útok, což se potvrdilo. Třinec měl lepší systém zavírání středního pásma a obrana v čele s brankářem Kacetlem skvěle fungovala.

Čtěte také

Sparta zůstala znovu bez titulu, i tak udělala určitý pokrok.

Ano, už na konci základní části tým válcoval všechny soupeře a i v play off prokazoval velkou ofenzivní sílu. Sparta udělala oproti předchozím sezonám obrovský pokrok, určitě tomu pomohl i příchod trenéra Miloslava Hořavy a brankáře Juliuse Hudáčka.

Dnes se koná vyhlášení Hokejisty sezony. Kdo by to podle tebe měl být?

Jednoznačně Filip Chlapík, protože vyhrál kanadské bodování v základní části a dařilo se mu celou sezonu. V play off bych vyzdvihl spíše brankáře Ondřeje Kacetla, který dovedl Třinec k titulu.

Jak Martin Procházka hodnotí čtvrté místo českých mladíků na světovém šampionátu do 18 let? Kdo by neměl chybět v nominaci na Švédské hokejové hry, které budou poslední velkou prověrkou české reprezentace před blížícím se MS? Poslechněte si celou talkshow Čistá hra!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související