Do A týmu zasahuje hodně mladých hráčů, to je naše cesta, říká generální manažerka HC Sparty Praha

29. září 2021

Hostem Davida Novotného ve sportovní talkshow Na place je generální manažerka HC Sparty Praha Barbora Snopková Haberová. Jak se jí daří skloubit dohromady pracovní a soukromý život? Co všechno obnáší práce manažerky? A jak funguje ve Spartě týmová spolupráce?

Připadá mi, že se Sparta chce trochu přiblížit modelu NHL, že je to show a také dlouhodobý horizont, jak to bude vypadat…

Čtěte také

Určitě ano, za předchozího vedení to moc nebylo. Snažíme se vytipovat si mladé hráče a přivézt si je do juniorky, dorostu. To má na starosti Pavel Šrek, který se kouká na zápasy. Je to pro nás důležité. Když jsme s Petrem Tonem přišli – dobře se mi s ním spolupracuje, i s Jardou Hlinkou – tak jsme si řekli, že potřebujeme, aby mládež viděla, že mladí kluci se dokážou dostat do A týmu. Jsme hrdí na to, že tuto sezonu tam máme Patrika Prymulu, Vityho, Kubu Konečného… Těch mladých hráčů do A týmu a zápasů zasahuje hodně. Snažíme se i marketingově je protlačit, jsou na fanshopu, billboardech, aby ti malí kluci viděli, že ta cesta někam směřuje. Máme zpětnou vazbu od rodičů, kteří to chválí, a to je pro nás taková ta hvězdička.

Proč vlastně Sparta? Vzala jsi tuto pozici hned, nebo jsi měla dva dny na rozmyšlenou?

Bavili jsme se o tom delší dobu, pak to bylo ale relativně rychlé. Akorát jsem si musela srovnat v hlavě to, že v sezoně je to opravdu práce na sedm dní v týdnu. Soukromý život, volno není žádné, od září do dubna se jede svátky, Vánoce, prostě furt v kuse.

Kolika klišé se musíš vyhnout? Jaké otázky nemáš ráda?

Jsem manažer, tak odpověď musím mít na všechno, takže to není o nějakém klišé nebo o otázkách novinářů a spolupracovníků. Co se týče novinářů a rozhovorů, tak si hodně vybírám. Když se ozvali kvůli tobě, tak to jsem byla nadšená, skoukla jsem si Okresní přebor a Hodinového manžela, a říkala jsem – tak jo, můžu přijít připravená.

Kde je ta hranice toho, kdy musíš být šéfová a musíš jít proti své Barboře v sobě?

V práci se snažím být holka Barbora šéfová. Musím říct, že mám obrovské štěstí na lidi, které jsem si vybrala do týmu, jsou neskuteční a práci milují. Občas se něco stane, že se pokazí, ale všechno se řeší v klidu a lidé odevzdávají tisíc procent. Z týmu jsem nadšená.

 

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: David Novotný , prh

Související