Během pandemie jsem trénoval načerno v prodejně s vířivkami, přiznává plavec Micka

4. listopad 2021
Na férovku s V. Hradilkem

Hostem sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem je plavec a trojnásobný olympionik Jan Micka. Co dělají plavci na podzim? Proč změnil trenéra? Jak náročný je plavecký trénink? Jak se k plavání dostal? A jak vzpomíná na své působení pod olympijskými kruhy? Poslechněte si celý rozhovor.

Vloni přišel covid-19 a vám se poměrně zkomplikovala příprava, protože bazény byly zavřené. Nebojíš se, že to nastane znovu? Nebo máte jako plavci nějaké informace, že byste mohli mít výjimku, pokud to nastane?

Čtěte také

Přiznám se, že jsme nad tím ještě nepřemýšlel. Kdyby zavřeli bazény pro veřejnost nebo i pro sportovní oddíly, tak to bude velká škoda stejně jako pro všechny sportovní oddíly. Děti nebudou mít motivaci hýbat se, budou doma a všechno půjde do kopru.

Věřím tomu, že i kdyby to zavřeli, tak vrcholovým sportovcům udělí výjimku. Můžeme ale jen doufat.

Vy jste do těch bazénů v jednu chvíli vůbec nemohli. Je to tak?

To byla taková delší chvíle. Bylo to hned na začátku, než nám udělili výjimku. Trvalo to třeba měsíc. Potom jsme začali trénovat načerno. Já jsem například trénoval v jedné prodejně s vířivkami a protiproudy.

Jeden můj kamarád – Matěj Kozubek – si doma ve sklepě nafoukl nafukovací bazén, donesl si tam vodu z bojleru a trénoval tam.

To jako vážně?

Vážně, přivázal se na gumu, omotal ji kolem kliky, nebo mu ji někdo držel a plaval na místě. Každý se snažil najít nějaké řešení. Někdo měl bazén doma, tak plaval tam. Hodně jsme improvizovali. Snažili jsme se vycestovat do zahraničí, abychom se dostali na klasický bazén, to chvíli trvalo. Koncem dubna nám umožnili to, abychom plavali v malých skupinách na Podolí v malých skupinách.

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , vla

Související