Vondroušová je v osmifinále Roland Garros. Pauzy si krátí karetní hrou Prší s Hernychem a Pálou

31. květen 2024

Tenistka Markéta Vondroušová se připravuje na odpolední duel třetího kola Roland Garros. Turnajová pětka antukového Grand Slamu má za sebou hodně zvláštní zážitek, dvoudenní utkání několikrát přerušené deštěm. Američanku Volynetsovou ale nakonec porazila 0:6, 6:1 a 6:4.

První den začala Markéta Vondroušová obracet utkání, do kterého nevstoupila nejlépe, ale stav 4:1 ve druhé sadě už kvůli dešti nevylepšila.

„Seděli jsme tu asi šest hodin a čekali, co bude. Pořád pršelo. Naštěstí to zrušili docela brzo, takže jsme se najedli a jeli na hotel,“ vyprávěla v rozhovoru pro Radiožurnál Sport Vondroušová, která chtěla na obrat navazovat v novém dni.

Čtěte také

Po dalším čekání a jednom vyhraném gamu musela kvůli dešti znovu do šaten. „Pustili nás odehrát jeden game a pak jsme šli zase zpátky. Bylo to všelijaké. Jsem moc ráda, že jsem zápas vyhrála, protože byl hodně těžký. Je super, že jsem to ustála a jsem v dalším kole,“ řekla už v suchu jako spokojená vítězka Markéta Vondroušová.

Česká tenistka si společně s trenérem Janem Hernychem krátila dlouhé chvíle stylově, karetní hrou Prší. 

„My nosíme karty a hrajeme Prší. Hrajeme takové hospodské, tak máme upravená pravidla. S Herňou hrajeme pořád dokola jako blázni, včera jsme hráli asi stokrát a už jsme z toho byli úplně vyřízení. Všichni dělají něco, aby se zabavili. Pravidla jsme upravili tak, že spodek určuje, že si člověk může říct velikost karty, co máte v ruce. Tedy osmičku nebo eso. Zelený král je za pět a vrací se do hry kartou sedm. Když člověk prohraje jednu hru, tak má tři karty, dvě, jednu a pak definitivně prohrál. Taháme tu všechny, aby si také zahráli. Hrajeme vždy o jedno euro, aspoň má člověk nějakou zábavu,“ popsala Vondroušová.

Kromě specifických pravidel prozradila i jména některých karbaníků. „Včera jsme chytli i našeho kapitána Petra Pálu. Prohrál třikrát za sebou a říkal, že už končí. Je takový hravý, takže se zapojí do všeho. Dobrý parťák na tyhle hry,“ prozradila Markéta Vondroušová na fedcupového kapitána Petra Pálu, který s tenistkami hrával karetní hry třeba i během reprezentačních srazů.

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio