Roland Garros živě na Radiožurnálu Sport. Poslouchejte jak se daří českým tenistům a tenistkám

30. květen 2024

Přelom května a června patří i ve vysílání Radiožurnálu Sport druhému tenisovému grandslamu sezony. Od 26. května do 9. června totiž probíhá Roland Garros. V Paříži máme reportéra Jaroslava Plašila, takže uslyšíte o všech zápasech českých tenistů a tenistek. Kdo se na turnaji dostane nejdál? Poslouchejte každý den v živých vstupech velkou tenisovou akci.

Výsledky českých tenistů a tenistek:

Tenista Tomáš Macháč porazil na Roland Garros Argentince Mariana Navoneho 6:2, 6:1, 3:6, 1:6, 6:1 a postoupil poprvé na pařížské antuce do 3. kola. Na osmifinále už ale nedosáhl. Daniilu Medveděvovi z Ruska podlehl 1:3 na sety. Macháč si ve velmi atraktivním a vyrovnaném zápase získal velkou část publika. I díky výjimečným kouskům, který zpětně ocenili také pořadatelé. Závěr jedné z výměn úvodního setu vybrali do videoklipu s názvem „úder dne“.

Postupy Vondroušové

Tenistky Markéta Vondroušová a Marie Bouzková zvládly na grandslamovém Roland Garros úspěšně dohrávky a postoupily do 3. kola. Turnajová pětka Vondroušová porazila v přerušeném duelu Američanku Katie Volynetsovou 0:6, 6:1, 6:4 a utká se příště s Francouzkou Chloé Paquetovou, která zdolala Kateřinu Siniakovou 3:6, 7:6, 7:6.

Bouzková následně prohrála s Polkou Igou Šwiatekovou 4:6 a 2:6 a s turnajem se loučí, naopak Markéta Vondroušová po výhře 6:1 a 6:3 nad Francouzkou Chloe Paquetovou postoupila do osmifinále, ve kterém v neděli 2. června vyzve Srbku Olgu Danilovičovou.

Duel Vondroušové s Paquetovou začal kvůli dešti s takřka dvouhodinovým zpožděním. Vítězka loňského Wimbledonu měla zápas převážně ve svých rukou. V prvním setu sebrala soupeřce všechny čtyři hry na servisu a za 33 minut sadu ovládla.

Také na začátku druhého setu získala brejk a vedla 3:0. Koncovku si sice Vondroušová mírně zkomplikovala, v sedmé hře přišla o servis, vzápětí ale získala další brejk a poté využila druhý mečbol.

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související