Volejbalista Adam Zajíček: V Kladně mi chyběl titul, s Karlovarskem jsem se ho konečně dočkal

V pořadu Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou si tentokrát povídá český reprezentant ve volejbale Adam Zajíček. Devětadvacetiletý blokař působí v klubu VK ČEZ Karlovarsko, s kterým v květnu oslavil zisk mistrovského titulu. Jak prožíval vyrovnanou finálovou bitvu proti hráčům Lvů Praha? Jak vzpomíná na předchozí angažmá na Kladně? Co ho odradilo od fotbalu, s kterým jako mladý začínal? Poslechněte si celý rozhovor s volejbalovým mágem.

Ve finálové sérii jste Lvi Praha přemohli až v pátém rozhodujícím utkání. Jak velké to bylo drama?

Série měla opravdu velmi dramatický průběh. Praha měla dobře sestavený tým, kolem Vánoc dokoupili Lvi skvělé hráče a navíc jsme je během sezony nemohli porazit. Navíc finálová série byla nevyzpytatelná a pořád jako na houpačce, protože domácí tým nedokázal zvítězit. Mám velkou radost, že jsme to v rozhodující chvíli prolomili. V pátém setu pátého zápasu naštěstí dal Patrik Indra "prasátko", které nás dovedlo ke zlaté medaili. V Kladně mi chyběl titul, s Karlovarskem jsem se ho konečně dočkal. 

Čtěte také

Adame, s volejbalem jsi začal až ve čtrnácti letech. Nebylo to pozdě?

Bylo to tak akorát. Celá moje rodina hrála volejbal, takže jsem to už tak trochu uměl a nebyly pro mě ty začátky tak hrozné. Plno volejbalových zápasů už jsem měl nakoukaných a z domova nastudovaných. Navíc znám plno kluků, kteří s volejbalem začali i mnohem později a dokázali se prosadit. 

V české reprezentaci máš roli kapitána. Jaká je to zodpovědnost?

Po zkušenosti z Kladna už vím, jak na to. Ale každý fanoušek volejbalu ví, že kapitánem nároďáku je Kuba Janouch, který si ale momentálně potřebuje odpočinout. Jsem dočasně kapitánem a spíše jsem pravá ruka trenéra a mezičlánkem mezi hráči a trenéry, když je potřeba něco předat.

Věří Adam Zajíček, že se česká volejbalová reprezentace může probít až na olympijské hry? Jak volejbalisté řeší daleké přesuny na zápasy v evropských soutěžích? Poslechněte si celý rozhovor!

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související