Plážový volejbalista Ondřej Perušič: Grandslamový turnaj v Ostravě je pro nás po mistrovství světa a Evropy třetím nejdůležitějším vrcholem sezony

Hostem pondělní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je elitní český beachvolejbalový hráč Ondřej Perušič. Špičkový hráč tvoří sportovní pár s kolegou Davidem Schweinerem a do křesla ve studiu Radiožurnálu Sport usedl již podruhé. Jak se cítí na startu nové sezony? Těší se na světový grandslam, který se v příštím týdnu koná v Ostravě?Co je hlavním důvodem, že chce se sportovní kariérou pokračovat ideálně až do olympijských her v Paříži? Poslechněte si celý rozhovor!

Ondro, soutěžní sezonu jste zahájili v Mexiku a Brazílii. Probíhala i část finální přípravy právě v těchto destinacích?

Přesně tak, a co se týče přípravy před odletem za oceán, tak jsme se soustředili na Kanárských ostrovech, což je nejen pro nás, ale i pro evropské týmy výborná tréninková destinace. Strávili jsme tam od ledna do března převážnou část času.

Ty i týmový parťák David Schweiner profesionální kariéru kombinujete se studiem. Jak je to náročné?

Určitě to kombinovat jde. Zastávám názor, že i spousta sportovců, kteří říkají, že by to nezvládli, tak jim věřím, že naopak by to pro ně nebylo extra složité.

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner (vpravo)

Blíží se domácí grandslamový beachvolejbalový turnaj v Ostravě. Jakou důležitost mu s týmovým spoluhráčem dáváte?

Pro nás je to po mistrovství světa a mistrovství Evropy třetí největší vrchol aktuální sezony. V Ostravě se nám vždycky dařilo a zápasy před domácím publikem nás nesvazují a naopak nám pomáhají, takže se i letos moc těšíme. Už před startem přípravy jsme si naplánovali dva vrcholné zápasové bloky, jedním z nich je právě nyní Ostrava plus světový šampionát, a tím druhým je evropský šampionát v polovině srpna v Mnichově.

Jak hodnotí start do letošní sezony? Jaký důležitý krok v mimosportovní oblasti čeká na Ondřeje Perušiče i Davida Schweinera? Poslechněte si celý rozhovor!

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související