Velká divočina. Fanoušky to bavilo, trenéry asi méně, hodnotí útočník Kaše duel s Dánskem

16. květen 2024

Česká hokejová reprezentace na mistrovství světa v Praze přehrála Dánsko 7:4. Výsledek ale trochu klame, Češi se na výhru dost nadřeli. Nejdříve inkasovali jako první a pak po skvělém obratu nechali Dány v poslední části vyrovnat. Poslechněte si, jak divoký vývoj utkání hodnotili čeští hokejisté.

„Divočina to byla velká. Fanoušky to určitě bavilo, trenéry asi méně. Máme tři body, takže to je super,“ usmíval se útočník Ondřej Kaše, který ukázal svojí herní inteligenci u gólu na 3:1. Jako první dojel nahozený puk za dánskou branku a bez dívání jej vrátil před branku ještě u přední tyče, čímž zmátl dánského brankáře Dichowa, ale spoluhráče Lukáše Sedláka naštěstí ne.

„Na střídačce mi pak říkali, že nás s bráchou skautovali, když jsme proti nim hráli za Litvínov. Věděl na sto procent, že tam budu já, takže to shodou okolností vyšlo,“ říkal Kaše.

Trable s přesilovkou

Co českému týmu nevyšlo to byla skoro dvě minuty dlouhá přesilovka pěti proti třem, při které byl na ledě i Ondřej Kaše. „Špatně určitě bylo, že jsme nedali gól, gólman měl dobré zákroky, nesehrálo se to asi úplně ideálně, jak by mělo. Na tom budeme muset pracovat.“

„Měli jsme tam šance, které jsme neproměnili. Musíme to trochu potrénovat,“ navázal na Kašeho další člen elitní přesilovkové formace Ondřej Palát. Tomu rozhodčí nejdříve neuznali sedmý gól. Až po trenérské výzvě a kontrole u videa své rozhodnutí změnili.

„Moc jsem nechápal, co zkoumali. Když jsem to pak viděl na iPodu, tak jsem věděl, že to uznají,“ přiznal Palát.

Útočník New Jersey Devils tak zpečetil první českou výhru nad Dánskem na velké akci po 12 letech. Tohle číslo překvapilo i trenéra Radima Rulíka. „Je to strašně dlouhá doba. Když se naposledy vyhrálo v základní hrací době, tak hráli ještě Tomáše Plekanec a Petr Nedvěd. Trochu jsme si je dobírali, zda se ještě nechtějí obléct. Nechtěli. Těší mě produktivita, což klukům pomůže ke zklidnění.

Další góly můžou Rulíkovi svěřenci přidat v pátek večer, kdy od 20.20 nastoupí proti Rakousku.

autoři: Petr Tomášek , rej
Spustit audio

Související