Ronaldo si pamatuje, jak mi v Lisabonu podával míče, směje se fotbalová ikona v premiéře pořadu Desítka Pavla Horvátha

Pro posluchače Radiožurnálu Sport a fanoušky fotbalu máme skvělou novinku. Každé pondělí od 11.05 uslyšíte v našem vysílání pořad Desítka Pavla Horvátha. V pilotním dílu uslyšíte například historku o jeho nedávném setkání s Cristianem Ronaldem v Turíně. S Janem Pěruškou a Lukášem Michalíkem pětinásobný mistr ligy také důkladně probral výsledky a nezajímavější momenty 20. kola. Co říká na gólovou parádu Ladislava Krejčího mladšího proti Karviné? Bavte se u naší fotbalové show.

Když jsi během kariéry nosil desítku na dresu, tak jsi cítil určitou odpovědnost?

Desítka byla vždy znamením, že je hráč něčím výjimečný. Postavou, myšlením nebo tím, že dokáže na hřišti vymyslet překvapivou věc. Nechci se zařazovat mezi hráče jako Maradona a Messi, ale i ti to číslo kvůli výjimečnosti nosili. Jsem rád, že to ke mě patřilo.

Dotaz posluchače Tomáše: Potkal se pan Horváth ve Sportingu Lisabon s Cristianem Ronaldem?

Když jsem byl ve Sportingu Lisabon, tak tihle mladí kluci k nám chodili trénovat. Ronaldovi bylo šestnáct let a přišel v mé druhé sezoně v Lisabonu s Quaresmou, který byl o rok starší. Nepamatuji si, že by mě Ronaldo tehdy nějak oslnil. Spíš mě oslnil Quaresma, s kterým jsem odehrál pár zápasů.

Měl jsem ale štěstí, že jsem byl u Pavla Nedvěda na dvou stážích v Juventusu Turín a tam jsem potkal Ronalda. Pavel říkal Ronaldovi, že jsem hrál za Sporting a Ronaldo na to odpověděl, že si ten můj obličej pamatuje, že mi podával míče. Říkal jsem mu, že jsme dopadli skoro stejně. Ronaldo nejlepší hráč na světě a já jako začínající trenér. (smích)

Desítka Pavla Horvátha je nový pořad Radiožurnálu Sport

Spustit audio

Související