Radost je o to větší, že se nám to povedlo oběma, shodují se zlatí olympionici Prskavec s Krpálkem

31. červenec 2021

Vodní slalomář Jiří Prskavec a judista Lukáš Krpálek v pátek pár hodin po sobě získali na olympiádě v Tokiu zlaté medaile. A oba také v exkluzivním rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou po linkách z Tokia popisují, jak jejich cesta za zlatem v ten den vypadala a jak vzniklo jejich přátelství. 

Čtěte také

Seznámili se na olympiádě v Riu de Janeiru, Jiřímu Prskavcovi se tam podařilo vybojovat medaili a druhý den se jel podívat na judistu Lukáše Krpálka. „Pak jsme strávili spolu spoustu času na různých akcích jak na olympiádě, tak v Česku. A tím se zrodilo přátelství,“ popisuje vodní slalomář.  

Ale zpět do Tokia. Lukáš Krpálek měl odehrané dva zápasy, a tak mohl sledoval Jiřího Prskavce v titulkách na internetu.

„Bylo to zajímavé vidět finále jinak než v televizi, když jsem četl, že vyhrál zlato, tak jsem měl radost. Nesmírně mě to nakoplo, abych to dotáhl i já do zlatého cíle,“ přiznává Lukáš Krpálek. 

„Bude to náš den“

Jiří Prskavec Lukášovo finále neviděl – dostal špatnou informaci a když čekal na dopingu, tak myslel, že má ještě hodinu času.

Čtěte také

„Najednou mi pípla esemeska – tak ten Lukáš to dal taky. Těšil jsem se, že budu fandit, a najednou už bylo po všem,“ usmívá se.

Den před finálovým dnem si řekli, že to bude jejich den. „Jsem nesmírně rád, že jsme si to mohli takhle společně vychutnat. Ta radost je o to větší, že se nám to povedlo oběma,“ říká Prskavec.

Co všechno oba medailisty kromě sportu spojuje? Co je jejich motivací? A čeho si jeden na druhém cení? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lucie Výborná , prh
Spustit audio

Související