Pokud chceme dojít daleko, tak si soupeře nemůžeme vybírat, velí po vítězství nad Rusy kapitán Červenka

12. únor 2022

Čeští hokejisté se rozstříleli v pravý čas. V závěrečném utkání základní skupiny B přetlačil tým Filipa Pešána Rusy 6:5 v prodloužení. Češi se hned čtyřikrát prosadili v přesilových hrách. Reportér Radiožurnálu Sport Petr Kadeřábek vyzpovídal po důležité výhře nad odvěkým rivalem kapitána týmu Romana Červenku, který si v zápase připsal dvě asistence. 

Romane, jak budete hodnotit duel, ve kterém padlo jedenáct branek a vy jste z něj odešli jako vítězové?

Byl to bláznivý zápas, samozřejmě jsme ztratili vedení o dva góly a dokonce potom šli Rusové do vedení. Naštěstí jsme se rychlou brankou vrátili zpátky do hry a nakonec bereme ty dva body z prodloužení.

Ukazuje to sílu českého týmu, že se nesloží, ani když přijde o dvougólový náskok a soupeř otočí výsledek?

Věřím, že jo. Alespoň jsme dali nějaké góly, dozadu to asi nebylo ono, to si určitě rozebereme naše chyby. Pomohli jsme si přesilovkami, což bylo důležité.

Čeká vás osmifinále z horšího nasazeni, znamená to něco po dnešním výkonu?

My nad tímhle nemůžeme přemýšlet. Soustředili jsme se na sebe, na naše zápasy a výkony. Pokud chceme dojít daleko, tak si nemůžeme vybírat.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Petr Kadeřábek , rej
Spustit audio

Související