Nic nevzdáváme, ale umíme počítat. Bodový rozdíl je velký, říká po prohraném derby kapitán Slavie Holeš

14. květen 2023

Fotbalisté Slavie prohráli zásadní zápas ve skupině o titul v ligové nadstavbě. V 307. derby pražských „S“ podlehli na Letné 2:3 Spartě, která tak odskočila v čele tabulky na pět bodů a za určitých okolností může získat mistrovský pohár už za týden.

„Bavili jsme se o tom v kabině, čekají nás tři zápasy. Musíme získat devět bodů, na to se musíme soustředit a jediné, co s tím můžeme udělat. Tým ví, že proti Spartě nepodal špatný výkon, ale prohrál. Za týden hrajeme s Plzní a jediným lékem je vyhrát tři zbývající zápasy,“ říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Velké zklamání a naštvání, protože bodový rozdíl je velký. Samozřejmě nic nevzdáváme, ale umíme počítat,“ doplnil Trpišovského kapitán Slavie Tomáš Holeš.

Slavia prohrála se Spartou poprvé v sezoně a zrovna v klíčovém utkání ligové nadstavby. Nejdříve jí v dlouhodobé fázi porazila 4:0, pak na Letné remizovala 3:3. Před deseti dny vyhrála na Letné 2:0 ve finále domácího poháru. I tak by trenér Trpišovský neměnil.

„Pohár měl svůj příběh, byla to naše cesta a velký zápas. Nijak bych to teď nerozlišoval. Spíše mě mrzí poslední situace, kdy došlo k penaltě,“ přiznal kouč Slavie.

Rozhodla penalta

Trpišovský se vrátil k pokutovému kopu, kterým Sparta v 97. minutě utkání rozhodla. Sparta znovu v ligovém derby využila zaváhání zahraničního obránce Slavie. V dubnovém zápase si dal vlastní gól Aiham Ousou, tentokrát ve vápně fauloval a zavinil pokutový kop Igoh Ogbu. Slávistická kabina ale třiadvacetiletého obránce podrží.

„Je to super fotbalista i kluk a takové věci se ve fotbale dějí. Určitě ho podržíme stejně, jako jsme podrželi Aihama,“ tvrdí kapitán Holeš.

Slavia ztrácí tři kola před koncem ligové nadstavby na Spartu pět bodů. To i protože v posledním ligovém derby letošní sezony prohrála na Letné 2:3.

autoři: Mikuláš Jáša , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás