Mikolanda: Převzít Chelsea je pro mnoho lidí i firem výzvou

4. březen 2022

V uplynulém týdnu bylo na ostrovech velmi rušno a rezonuje především konec ruského miliardáře Romana Abramoviče v londýnské Chelsea. Jak moc slavný klub pocítí odchod věhlasného majitele a ovlivní rozhodnutí i pozici bývalého golmana Petra Čecha uvnitř klubu? „Doufám, že se Chelsea bude pod novým majitelem držet a ještě více stoupat, protože do klubu přiteklo opravdu hodně financí a Abramoviče měli fanoušci rádi," říká fotbalový expert Radiožurnálu Sport Petr Mikolanda.

Čtěte také

Turbulentní období zažívá i šestnáctý celek nejvyšší anglické fotbalové soutěže Leeds. Vedení tradičního klubu se po 3,5 letech rozhodlo odvolat argentinského trenéra Marcela Bielsu. V roce 2022 totiž Leeds vyhrál pouze jednou a nebezpečně se namočil do bojů o záchranu. Bohužel se ukazuje to, že problém přichází až druhý rok po postupu do Premier League. Měl jsem tu čest se s trenérem setkat osobně, je to obrovský profesionál a málokdy se usmál, ale vždy z něj bylo vidět, že ví co dělá," přidává zkušenost s jihoamerickým koučem Mikolanda.

Udrží se Leeds mezi elitou? Komu věří ve šlágru 28. kola mezi Manchesterem City a Manchesterem United? Proč se Cristiano Ronaldo nemůže srovnat s novou rolí v týmu? Poslechněte si celý díl nového podcastu S mikrofonem do Anglie, kde se tentokrát Lukáš Michalík ptá fotbalového experta Petra Mikolandy!

autoři: Lukáš Michalík , rej
Spustit audio

Související