Messi nebo Mbappé? Argentina nebo Francie? Turnaj v Kataru vrcholí zápasy o medaile

Světový šampionát v Kataru dospěl do závěrečné fáze a víkendové zápasy rozhodnou o medailistech. Mezi nejlepší čtyřkou jsou dva velcí favorité z Argentiny a Francie, kteří si to v neděli 18. prosince od 16:00 rozdají o světový triumf. Již v sobotu 17. prosince od 16:00 je na programu bitva o bronz, kde Chorvatsko vyzve největší senzaci turnaje z Maroka. Vyvrcholení turnaje nabídneme v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport. Chybět nebude ani bohaté před a pozápasové studio!

Finále

Neděle 18. prosince, 16:00 Argentina - Francie

Oba dva finalisté si na turnaji připsali jednu porážku. Argentina hned na úvod šampionátu senzačně podlehla Saúdské Arábii 1:2 a Francie v závěrečném zápase základních skupin v obměněné sestavě prohrála s Tuniskem 0:1. Poté už týmy kolem Messiho a Mbappého předváděly přesvědčivé výkony a po zásluze dokráčely až do finále.

Čtěte také

Francouzi si finále mistrovství světa zahrají počtvrté v historii a můžou se stát prvním týmem od roku 1962, který obhájí titul. Pro mě je čest trénovat takový tým, finále je pro hráče odměnou za výkony na celém turnaji. V neděli si jdeme pro trofej, řekl po semifinálové výhře nad Marokem francouzský trenér Didier Deschamps.

Semifinále s přehledem zvládli i Argentinci, kteří 3:0 porazili Chorvatsko. Na světový titul Jihoameričané čekají od roku 1986. Dotáhne je k vytoužené trofeji na turnaji dobře hrající Lionel Messi? Proti němu bude stát Francie v čele s Kylianem Mbappém.

Je a bude to souboj dvou generací. Souboj nejlepšího hráče posledních patnácti let proti možná nejlepšímu hráči budoucích patnácti let. Určitě bych to přál Messimu za celou jeho úspěšnou kariéru,“ myslí si jeden z expertů Radiožurnálu Sport pro letošní světový šampionát fotbalista Zdeněk Folprecht.

Ve vysílání Radiožurnálu Sport si užijete zápas o titul v přímém přenosu s komentářem reportérů Jaroslava Plašila a Jana Suchana. Zápas budou ve studiu hodnotit fotbalový trenér Petr Rada a fotbalista Zdeněk Folprecht.

Zápas o 3. místo

Chorvatsko - Maroko 2:1

Už tři sady medailí získali fotbalisté Chorvatska v samostatné historii na mistrovství světa. Ty poslední – bronzové – dostali na končícím šampionátu v Kataru, když porazili v zápase o třetí místo Maroko 2:1.

Před šampionátem mezi největší favority nepatřili, přesto chorvatští fotbalisté znovu ukázali, že na vrcholných akcích se s nimi musí počítat. Po stříbru z Ruska před čtyřmi lety totiž znovu neodjedou z mistrovství světa s prázdnou.

autoři: Lukáš Michalík , rej
Spustit audio

Související