Kvůli otřesu mozku Jakub Voráček vynechá sezonu. Zároveň věří, že se v budoucnu ještě na led vrátí

5. prosinec 2022

Hokejového útočníka Jakuba Voráčka z Columbusu čeká delší pauza od hokeje. Na tiskové konferenci vyvrátil spekulace o možném konci kariéry, ale zároveň po několika otřesech mozku jsou minimální šance, že se v letošní sezoně NHL ještě ukáže na ledě. Jeho návrat bude dlouhodobý proces, ale v hlavě má naději, že se jednou na led ještě vrátí.

„Pokusím se samozřejmě udělat maximum při snaze o návrat, ale může to být opravdu dlouhodobý proces. V tuto chvíli však nevidím reálně možnost, že bych naskočil zpátky v blízké budoucnosti. Udělám ale vše, co je v mých silách, aby se mi podařilo vrátit se na led,“ prohlásil zámořským reportérům Voráček.

Do Columbusu, který si jej vybral do NHL během draftu 2007 jako celkově sedmého hráče v pořadí, se Voráček vrátil před minulou sezonou po deseti letech strávených ve Philadelphii. V ročníku 2021/22 byl nejproduktivnějším hráčem mužstva s 62 body ze 79 zápasů za šest branek a 56 asistencí. V této sezoně stihl odehrát jen 11 utkání s bilancí gólu a pěti nahrávek.

Spustit audio

Související

Sledujte nás