Brankář Pavel Francouz se těší na zápas NHL ve finském Tampere. Před utkáním proti Columbusu ochutnal soba a regeneroval v moři

Český brankář Pavel Francouz si v dresu Colorada Avalanche zachytá utkání NHL ve finském Tampere. Jeho soupeřem v týmu Columbusu bude i útočník Jakub Voráček. Jak vstřebává aktuální napěchovaný program zámořské soutěže? Těší Pavla Francouze, že do kádru Avalanche byl povolán i Martin Kaut? Je spokojený s dosavadním zápasovým vytížením v letošní sezoně? Jak mu na večeři chutnal sob? To vše od něj zjistil přímo v Tampere reportér Radiožurnálu Sport František Kuna. 

Pavle, jsou pro vás zápasy ve Finsku tak napůl doma?

Nazval bych to jako poloviční domov. Člověk ví, že to má blíž domů a moje konkrétní vzpomínky jsou spíše na Helsinky, kde jsme hrávali Euro Hockey Tour nebo sem lítali s Čeljabinskem jednou za čas na zápasy.  

Jak se bude hrát s nálepkou úřadujících vítězů Stanley Cupu?

Zavazuje to k nějakému očekávání především u lidí, kteří chtějí vidět nejlepší tým z loňské sezony. Je to pro náš tým závazek a budeme se snažit předvést kvalitu, aby lidé byli spokojení. 

V čem se proměnila NHL za dobu, kterou už jste v zámoří strávil?

Pořád probíhá trend omlazování a zrychlování. Výrazně se prosazují už sedmnáctiletí kluci, kteří jsou šikovní, rychlí a vynikají v dovednostech.

Co všechno jste díky finským spoluhráčům v týmu stihli v Tampere zažít?

Hned první večer jsme měli tradiční finskou večeři v moderní restauraci ve venkovském stylu. Dostali jsme lososovou polívku a soba s kaší. Další den jsme po tréninku vyrazili do saunového světa hned vedle moře. Skvělá regenerace, kde jsme ze sauny skákali přímo do moře. Super zážitek. 

Co od dvou zápasů ve Finsku očekáváte po hokejové stránce?

Myslím si, že se oba týmy vybičují k tomu nejlepšímu. Doufám, že naplníme očekávání fanoušků a budou ze stadionu odcházet spokojení. Samozřejmě věřím, že dvakrát vyhrajeme a odvezeme si čtyři body zpátky do Denveru. 

Poslechněte si celý rozhovor hokejového reportéra Františka Kuny s brankářem Colorada Avalanche Pavlem Francouzem přímo v Tampere.

autoři: František Kuna , rej
Spustit audio

Související