Johannes Bö a Nové Město na Moravě? Spojení, které funguje. Jak se Nor těší na světový šampionát?

30. leden 2024

Za týden už budou nejlepší biatlonisté planety v Česku. V Novém Městě na Moravě na mistrovství světa. A můžete si být jistí, že se tam těší. Platí to i pro suveréna posledních sezon i loňského šampionátu Nora Johannese Thingnese Bö V exkluzivním rozhovoru, který s fenomenálním sportovcem vedl reportér Radiožurnálu Sport Jan Suchan, uslyšíte, jak vzpomíná na předchozí úspěchy ve Vysočina Areně a co očekává od letošního vrcholu sezony. 

Nejlepší biatlonista světa očekává v Novém Městě na Moravě opravdový vrchol sezony a bláznivé závody, což potvrzuje v exkluzivním rozhovoru pro Radiožurnál Sport. Ve Vysočina Aréně startoval přesně dvacetkrát a hned desetkrát vyhrál.

Čtěte také

„Jo, vyhovuje mi to tam. Pro mě i bratra Tarjeje jsou to náročné tratě, které sedí našemu stylu lyžování. A na střelnici máte docela vysoký tep. To je pro nás taky dobré. Moje nejhezčí vzpomínky jsou na závěrečnou střelbu. Popravdě už nevím, jakého závodu, ale stál jsem sám u stavu číslo 1. Pamatuju si, jak mi pak někdo ukazoval fotku tohoto momentu, jak tam stojím a za mnou je stadion napěchovaný tolika lidmi. Já odstřílel čistě a oni bouřili jen kvůli mně,“ vzpomíná norský biatlonista.

Oblíbené místo

Není se co divit, že si Johannes Bö nepamatuje, který to byl závod, když se mu v Novém Městě na Moravě tak daří. Dvakrát tam dokonce vyhrál při všech třech startech v jednom týdnu. Třeba se teď na svém oblíbeném místě pokusí ještě překonat svou fantastickou bilanci z minulého mistrovství světa, na kterém získal pět zlatých, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili a tamní organizátoři v nadsázce Oberhof překřtili na Boeberhof.

„Nemyslím si, že toho jsem schopný. Loni jsem měl lepší formu i výsledky před světovým šampionátem. Ale když se povedou štafety, k tomu sprint a stíhačka, kdo ví. Šance tu určitě je,“ přemýšlí Bö.

Jak se bude Johannesi Bö na biatlonovém mistrovství světa na Vysočině dařit uslyšíte na Radiožurnálu Sport, kde odvysíláme všechny závody v přímém přenosu a to nejdůležitější nabídneme i na Radiožurnálu. Světový šampionát v Novém Městě na Moravě proběhne od středy 7. února do neděle 18. února.

autoři: Jan Suchan , rej
Spustit audio

Související