Eva Samková po operaci. Zlomené kotníky by ji mohly vyřadit až do konce sezóny

13. prosinec 2021

Snowboardkcrossařka Eva Samková je v Rakousku po operaci obou kotníků, která dopadla dobře. Podle informací z českého snowbordcrossového týmu se cítí hlavně po psychické stránce lépe než po sobotním pádu. Jak bude probíhat její léčba se zatím řeší, stejně jako samotný převoz do České republiky.

„Přibližný časový rámec toho, jak bude probíhat její rekonvalescence, bychom mohli znát už v pondělí odpoledne. Třeba na stránkách Mezinárodní lyžařské federace se můžete dočíst, že Evu Samkovou vyřadí zranění do konce sezóny, ale nic takového tým kolem olympijské šampionky ze Soči nezveřejnil a jde spíš o spekulaci s ohledem na těžké zranění,“ popisuje reportér Radiožurnálu Sport David Prouza.

Nešťastný finiš

Samková během závodu na Světovém poháru v Montafonu tlačila prkno před Francouzku Chloe Trespeuchovou z Francie, s níž v pátek těsně prohrála souboj o postup v semifinále individuálního závodu. Tentokrát uspěla, ale doplatila na to vážným zraněním.

„Eva při předkopnutí prkna v cíli, když chtěla zajet co nejlepší výsledek, pod sebe strčila snowboard, nějak se jí kousla hrana. Skřípla si kotníky. Když jsem k ní běžel, tak už byla v slzách,“ popsal druhý člen týmu Jan Kubičík kritický okamžik pro Radiožurnál Sport.

Čtěte také

„Evka si zlomila obě nohy v kotnících v hlavicích tibie (holenní kosti). Rekonvalescence bude samozřejmě nějakou dobu trvat. Doufejme, že bude Evka v pohodě a že se z toho co nejdřív dostane hlavně mentálně, protože je samozřejmě velmi nešťastná,“ uvedl trenér Jelínek.

Skvělá parťačka

Italka Michela Moioliová bezprostředně po závodě popřála prostřednictvím sociálních sítích české závodnici brzké uzdravení. Píše o ní jako o své největší soupeřce a nemůže prý najít slova, která by vyjádřila její lítost.

„Vztahy mezi závodníky i závodnicemi jsou velmi přátelské a tak její reakce nepřekvapí. Třeba mistryně světa v týmové soutěži Australanka Belle Brockhoffová napsala na adresu české snowboardcrossařky, že sport je s ní lepší,“ říká reportér.

Světový pohár ve snowboardingu živě na Radiožurnálu Sport! Ester Ledecká se rozhodla přejít v prosinci z lyží na snowboardingu a od čtvrtka do neděle pojede první závody Světového poháru ve snowboardingu v Carezze a Cortině d'Ampezzo. Přímé přenosy bude přímo z italských svahů komentovat naše reportérka Barbora Kovaříková.

autoři: David Prouza , vla
Spustit audio

Související

Sledujte nás