Daleko od centra a pokoje po jednom. Fotbalisté mají na hotelu v Hamburku saunu nebo golfové hřiště

16. červen 2024

Steigenberger Hotel Treudelberg Hamburg, tak se jmenuje místo, kde bydlí během Eura čeští fotbalisté. Základnu pro mistrovství Evropy našel národní tým na severu Hamburku. A dá se říct, že to je oáza klidu na kraji rušného přístavního města.

„Máme tu vše, co jsme chtěli. Nenapadá mě věc, která by nám tu mohla chybět. Na hotelu je o nás skvěle postaráno a prostředí je příjemné. Kvitujeme i to, že jsme daleko od města,“ tvrdí reprezentační asistent trenéra Jaroslav Veselý.

Jenže poloha hotelu, ve kterém během Eura čeští fotbalisté bydlí, má podle Veselého i jednu nevýhodu.

„Malá komplikace je to, že dojíždíme na tréninkové hřiště trošku déle. S tím se ale nedalo nic moc dělat, ale UEFA nám alespoň garantuje kvalitu hřiště. Jednou denně se ta cesta dá snést,“ pokračuje Veselý.

Na tréninkové hřiště, které patří Eintrachtu Norderstedt, to národnímu týmu trvá autobusem přibližně 20 minut. Ale zpátky na hotel. Česká reprezentace obsadila jen část. Každý z hráčů ale má svůj vlastní pokoj.

„Jsme za to rádi. Myslím, že takhle by to mělo být pořád. V klubu to takhle je, tak jsem si na to zvykl. Za mě je to výhoda, hráč se může sám připravit a nikdo ho neruší. Pamatuju si, že ve Slavii jsem často bydlel v Davidem Juráskem, který vstával v šest ráno, to mi docela vadilo,“ vzpomíná reprezentační záložník Ondřej Lingr, který už skoro rok obléká dres Feyenoordu Rotterdam.

Národní tým má k dispozici saunu, bazén nebo třeba posilovnu.

Kromě golfového hřiště je přímo u hotelu také kurt na padel, který si už vyzkoušeli třeba trenéři národního týmu.

„První zápas jsem vyhrál, musím se pochválit. Ale Ivan Hašek mě utahal,“ pochlubil se asistent trenéra Jaroslav Veselý.

Snad se tedy zadaří zajistit první výhra i pro český tým, který v úterý od 21 hodin v Lipsku, vstoupí do Eura zápasem proti Portugalsku.

Zápasy českého týmu nabídnou v přímém přenosu stanice Radiožurnál i Radiožurnál Sport. Další zápasy uslyšíte na Radiožurnálu Sport, kompletní přehled všech duelů šampionátu včetně zpravodajství z Eura naleznete na serveru iROZHLAS.cz.

autoři: Tomáš Petr , tpk , rej
Spustit audio

Související