Čtvrtek 17. února

17. únor 2022

Ve čtvrtek 17. února se opět představí Ester Ledecká a bude útočit na další úspěch na olympijských hrách. Skikros pojede Nikola Kučerová. Na startu závodu na tisíc metrů v rychlobruslení bude Nikola Zdráhalová a krasobruslařka Eliška Březinová představí svoji volnou jízdu. V soutěži družstev chtějí obstát čeští sdruženáři.

Poslouchejte Olympijský speciál! Startuje každý den od 16:30 na Radiožurnálu Sport a v repríze na Radiožurnálu od 19:00. Jeho součástí jsou rozhovory s našimi reportéry v Pekingu, reakce českých sportovců, nejzajímavější události dne a rozhovory se sportovními legendami. Tentokrát se s Janem Pokorným bavil bývalý lyžař Ondřej Bank.

  • Alpské lyžování – kombinace 

Čtěte také

Česká superhvězda a trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká byla blízko zisku dalšího cenného kovu. V kombinaci sjezdu a slalomu obsadila nepopulární čtvrté místo. První části trati proletěla a nestačila o jedinou setinu pouze na Rakušanku Scheyerovou. Na vedlejší slalomový kopec se tak vydala s ambicí zaútočit na medaili. To se jí nakonec nepovedlo a na bronzovou medaili ztratila osm desetin. Vzhledem k tomu, že se na slalom nespecializuje, tak se jedná o výborný výsledek. Ledecká tak z letošních her v Pekingu odjíždí s bilancí - zlatá show ze snowboardového paralelního obřího slalomu, čtvrté místo z kombinace, pátá pozice v super-G a 27. místo ve sjezdu. Kombinaci absolvovala i mladičká Tereza Nová, která dojela čtrnáctá. Z triumfu se radovala Švýcarka Michelle Gisinová.

Ester Ledecká jela závod přes bolest. „Dlouho jsme se rozhodovali, jestli nastoupí. Asi ve čtvrté bráně vyjela kvůli bolestem,“ popisuje fyzioterapeut Michal Lešák. „Byla to souhra několika okolností, určitě toho těžkého programu a nešťastné náhody,“doplňuje.

  • Skikros 

Nikol Kučerová svoje olympijské působení zakončila v osmifinále. Do závodu dobře odstartovala, dokonce šla i do vedení, ale po chybě ve zvlněné pasáži se propadla na třetí místo v rozjížďce a brány čtvrtfinále jí byly zapovězeny. Zlato získala favorizovaná Švédka Sandra Näslundová.

  • Severská kombinace – týmová soutěž

Kvarteto českých sdruženářů ve složení Tomáš PortykLukáš DaněkJan Vytrval Ondřej Pažout obsadilo v závodě družstev sedmé místo a zopakovalo vítězství z Pchjongčchangu. Přitom po skokanské části Češi drželi šestou pozici s minimálním mankem na pátou Francii. V běhu si o místo pohoršili a umístěním vyrovnali výsledek z předchozí olympiády z Pchjongčchangu. S téměř minutovým náskokem na Němce zlato vybojovali Norové. Překvapivý bronz putuje k sestavě Japonska.

„Bylo to trochu zrádné, protože v nadmořské výšce, když člověk začne rychle, tak se to kumuluje. Poslední kilometr byl těžký,“ popisuje Portyk.

  • Rychlobruslení – závod na 1 000 metrů 

Čtěte také

Všestranná rychlobruslařka Nikola Zdráhalová na olympiádě v Pekingu předvádí nevýrazné výkony. Nic na tom nezměnil ani závod na tisíc metrů, kde obsadila 27. místo. Jejím nejlepším výsledkem na hrách v Číně tak ze čtyř startů bylo 18. místo z trojky. Poslední šanci na reparát bude mít česká rychlobruslařka v sobotu 19. února v závodě s hromadným startem.

  • Krasobruslení - volné jízdy ženy

Mnohonásobná mistryně republiky v krasobruslení Eliška Březinová se při premiéře na olympijských hrách rozhodně neztratila. Ve volných jízdách se sice propadla z dvanácté na konečnou dvacátou pozici, ale výkon pětadvacetileté krasobruslařky je příslibem do budoucna. I přes dva pády si vylepšila tři roky starý osobní rekord na 111,10 bodu. Zlatou medaili získala Ruska Anna Ščerbakovová. 

Never give up!
motto Elišky Březinové

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Spustit audio