Na snowboarďačku to bylo dobré, směje se Ledecká. V superobřím slalomu skončila na pátém místě

11. únor 2022

Ester Ledecká skončila při obhajobě olympijského zlata v superobřím slalomu pátá. Od vítězné Švýcarky Lary Gutové-Behramiové dělilo trojnásobnou olympijskou vítězku 43 setin sekundy. Za bronzovou Michelle Gisinovou zaostala Ledecká v Jen-čchingu o třináct setin.

Ester, jak jste spokojená?

Jízda mě hrozně bavila, takže to je pozitivní. Myslím si, že na snowboarďačku to bylo dobré. Měla jsem trochu snowboarďácký pohled na trať, protože jsem jela některé oblouky moc kulatě. Mohla jsem je trochu víc rovnat, ale dělala jsem, co jsem mohla. Jsem spokojená a pyšná.

Takže už dokážete zanalyzovat, kde byly vaše největší chyby?

To asi nedokážu. To je největší trápení na videu, protože kluci potom většinou říkají, že kdybych něco neudělala, tak bych měla medaili. Vždy tam nejdeme minimálně čtyři vteřiny k dobru. Tak to je. Jela jsem nejlepší jízdu, jakou jsem byla v tu chvíli schopná zajet, snažila jsem se a myslím si, že jsem jela dobře.

Na stejné sjezdovce se pojede i sjezd a v sobotu vás čeká trénink. Jak se vám ta sjezdovka líbí?

Líbí se mi moc. Naštěstí jsme měli ve čtvrtek možnost si ji dvakrát sjet alespoň volně. Měla jsem nějakou představu, snažila jsem se co nejlépe připravit a zanalyzovat videa kluků. Dělali jsme to dlouho do večera, tak jsem trochu unavená, protože to byly dva hektické dny. Doufám, že tréninky teď budou více odpočinkové. Jsem ale moc ráda, že jsem to takhle mohla stihnout.

Vy už dokážete srovnat dva areály, dvě sportoviště. Jak se vám líbí v Jen-čchingu?

Sjezdovky a areály jsou všude nádherné. Tady mají lepší jídlo. Když jsme poprvé přišli na snídaní, tak jsme byli diví z toho, že tady mají tři druhy vajíček a pečivo. Je tady také dobrá sprcha, protože neteče každých dvacet vteřin vařící voda, takže je to pohodlné. Jinak je to dost podobné. Teď sdílím byt s klukama, takže doufám, že tolerují všechny moje věci kolem umyvadla.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Spustit audio

Související