Co pro Chelsea znamenají tvrdé sankce vůči Abramovičovi? „Klub má dostatečně široký kádr," nebojí se o hráčskou kvalitu Mikolanda

11. březen 2022

V anglické Premier League se nabitý program zápasů nezastavuje a rušno je momentálně především kolem věhlasné Chelsea. Co všechno se v dynamické době mění pro samotný klub a věrné příznivce? Jak tvrdé jsou zásahy britské vlády směrem k Abramovičovi? Premiérové trenérské okénko podcastu S mikrofonem do Anglie si posvítí na Pepa Guardiolu a nejen na jeho manažerské schopnosti. K dění v anglickém fotbale přidává své postřehy expert Radiožurnálu Sport Petr Mikolanda. 

Britská vláda vůči ruskému oligarchovi Abramovičovi a stále ještě jeho klubu uvalila dost tvrdé sankce. Čtvrteční rozhodnutí vlády se totiž dotkne i fanoušků londýnského klubu, protože na stadion Stamford Bridge se momentálně dostanou pouze držitelé season tickets a nelze prodávat ani klubové předměty. Týká se to i hráčského kádru, protože organizace Chelsea nyní nemá možnost hráčům prodloužit smlouvy ani nakupovat nové hráče.

Čtěte také

„Chelsea má asi štěstí, že za poslední rok a půl hodně nakupovala, protože má hodně široký kádr a fanoušek snad ani nemůže mít pocit, že by potřebovala na nějakém postu výrazně posílit. Mimochodem i současný manažer Thomas Tuchel včera před vítězným zápasem v Norwichi řekl, že je i přes tohle všechno v Chelsea rád a že se s týmem snaží soustředit jen a pouze na fotbal," nevidí alespoň v aktuální situaci problém s hráčskými omezeními pro londýnský klub Mikolanda.

Jaký moment mu utkvěl z dlouholeté éry Abramoviče v čele Chelsea? Co očekává od sobotního šlágru 29. kola mezi dosud tápajícím Manchesterem United a Tottenhamem? Poslechněte si celý díl nového podcastu S mikrofonem do Anglie, kde se Martin Minha ptá fotbalového experta Petra Mikolandy!

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související